Όλα είναι έτοιμα για την δημοπράτηση του Ενιαίου Διδακτηρίου Αγίας Βαρβάρας, καθώς ο Δήμος Γόρτυνας αγόρασε τα όμορα οικόπεδα, συνολικού εμβαδού 3,5 στρεμμάτων, που έπρεπε να προστεθούν την υπάρχουσα έκταση και πλέον το έργο μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων για την Κρήτη.

Η έκταση του οικοπέδου ήταν το τελευταίο εμπόδιο για την δημοπράτηση του έργου μιας και το θέμα που είχε προκύψει με τον συντελεστή δόμησης της περιοχής, είχε επιλυθεί έπειτα από προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Μετά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις, οι πληροφορίες που έχουν οι άνθρωποι του Δήμου Γόρτυνας αναφέρουν πως το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι τις αρχές καλοκαιριού.

Το Ενιαίο Διδακτήριο Αγίας Βαρβάρας θα περιλαμβάνει ένα 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο και δυο 2θέσια Νηπιαγωγεία. Παράλληλα το πλάνο προβλέπει την δημιουργία 7 ειδικών αιθουσών για τις ανάγκες του Δημοτικού καθώς και μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Για τα Νηπιαγωγεία εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, θα κατασκευαστεί συνάμα μια ειδική αίθουσα αλλά και μια πολλαπλών χρήσεων.

Μιλώντας για το θέμα ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Δημήτρης Γαρεφαλάκης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αίσια κατάληξη της υπόθεσης της αγοράς των οικοπέδων, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως το Ενιαίο Διδακτήριο θα δημοπρατηθεί σύντομα από τον ΟΣΚ.

«Η κατασκευή του Ενιαίου Διδακτηρίου Αγίας Βαρβάρας αποτελεί στοίχημα για την δημοτική αρχή. Ένα στοίχημα που βάλαμε σαν πρώην ηγεσία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και καλούμαστε να κερδίσουμε ως Δήμος Γόρτυνας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά και πιστεύω πως αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις των ανθρώπων του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, το σημαντικό αυτό έργο για την παιδεία του τόπου μας, θα δημοπρατηθεί σύντομα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαρεφαλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook