«Τα Επιμελητήρια συμφωνούν και επικροτούν τις προτάσεις που περιέχονται στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος, σχολιάζοντας το σχέδιο που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι «η επιμελητηριακή κοινότητα δεν θα μπορούσε να μην επικροτήσει και συμφωνήσει με τις θέσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που δήλωσε ότι θα αναβαθμίσει τον ρόλο των επιμελητηρίων όλης της χώρας αναθέτοντάς τους εκτός από τον θεσμικό τους ρόλο, αυτόν του οικονομικού συμβούλου της εκάστοτε κυβέρνησης, και ουσιαστικότατες αρμοδιότητες που αφορούν τόσο τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ όσο και τη χάραξη και την υλοποίηση της εξαγωγικής πολιτικής της χώρας».

Επίσης, όπως είπε, η επιμελητηριακή κοινότητα συμφωνεί και επικροτεί και με τις λοιπές θέσεις όπως, για τη μείωση στο 15% της φορολογίας των νομικών προσώπων, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας, την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας, την πάταξη των αθέμιτων πρακτικών στην αγορά και ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα με τη δημιουργία δημοπρατηρίων, την εξυγίανση του Δημοσίου και αξιοποίηση του στελεχιακού του δυναμικού, το οριστικό τέλος στις οριζόντιες περικοπές των μισθών και των συντάξεων, τον τον επαναπατρισμό καταθέσεων με φορολογική αμνηστία και τη στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, καθώς άλλωστε αποτελούν προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας.

Σημείωσε, τέλος, ότι η επιμελητηριακή κοινότητα της χώρας επιθυμεί να συμβάλει τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια για μια νέα πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής και για την «αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας».

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook