Συνάντηση διερευνητικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ρέθυμνο-Πειραιάς, είχαν χθες θεσμικοί εκπρόσωποι του νομού με τη Minoan Lines.

Σύμφωνα με την εφημερίδα \”Ρεθεμνιώτικα Νέα\” εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας της ναυτιλιακής εταιρείας με την Cretan Lines, ώστε να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του νομού, χωρίς ωστόσο να βρεθεί λύση.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Minoan Lines κ. Αντώνη Μανιαδάκη, στην οποία συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης κυρία Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Cretan Lines κ. Γιάννης Νικολούδης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου κ. Όθωνας Χριστουλάκης, έπεσαν στο τραπέζι διάφορες προτάσεις σχετικά με την εξεύρεση λύσης του ζητήματος.

Αρχικά, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ναύλωσης πλοίου για ολόκληρη την χρονιά, όμως η σκέψη αυτή εγκαταλείφθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αμέσως μετά συζητήθηκε η εξυπηρέτηση της γραμμής τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες. Ούτε αυτή η περίπτωση, ωστόσο, φαντάζει πιθανή, καθώς ο κ. Μανιαδάκης εξήγησε πως αφενός το κόστος για τη δρομολόγηση ενός πλοίου έχει ανέβει κατακόρυφα μετά τις αυξήσεις των καυσίμων και αφετέρου ανέφερε ότι τα πλοία της Minoan Lines είναι μεγάλα για τις προδιαγραφές του λιμανιού του Ρεθύμνου.

«Έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση στην προσπάθεια που κάνουμε να έρθει πλοίο στο Ρέθυμνο, ωστόσο δεν είμαι αισιόδοξη ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα στο 2011» τόνισε η κυρία Λιονή και πρόσθεσε: «Άνοιξε μια πολύ καλή πόρτα για μας. Οι Μινωικές Γραμμές είναι μεγάλη εταιρεία και η αντιμετώπιση που είχαμε ήταν θετική. Συζητήθηκαν αρκετά ενδεχόμενα, όμως από τη μια η αύξηση των καυσίμων και από την άλλη το μήκος των πλοίων της συγκεκριμένης εταιρείας καθιστά απαγορευτική την επίλυση του ζητήματος τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να «δέσει» στο λιμάνι Ρεθύμνου κάποιο πλοίο εκ των Κνωσσός ή Φαιστός Palace, ενώ τόνισε ότι είναι σχεδόν ανέφικτο να βρεθεί καράβι συμβατικού τύπου.

«Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Τα καύσιμα έχουν φτάσει στα ύψη και οι Μινωικές Γραμμές έχουν πανάκριβα πλοία. Μέχρι και η γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς είναι ζημιογόνα για την εταιρεία. Πώς θα παρθεί απόφαση δρομολόγησης πλοίου σε μια ακόμα γραμμή, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις;» επεσήμανε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος κ. Μαρινάκης.

Η…πόρτα των Μινωϊκών Γραμμών, πάντως, δεν έκλεισε. Ο κ. Νικολούδης και άλλα μέλη της Cretan Lines θα συναντηθούν εκ νέου το επόμενο διάστημα με στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας και θα τους προσκομίσουν επιπλέον στοιχεία για το λιμάνι αλλά και για τη γραμμή Ρέθυμνο-Πειραιάς, όπως τους ζητήθηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook