Πολυπληθέστατη ήταν η συγκέντρωση πιστών μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Μόσχας, έπειτα από κάλεσμα του Πατριάρχη Κύριλλου Ι για στήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι αρχές της Μόσχας είπαν στο πρακτορείο RIA Novosti ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 65.000 άνθρωποι, αποδεχόμενοι το κάλεσμα του Ρώσου Πατριάρχη για προστασία της εκκλησίας τους έναντι καμπάνιας βλασφημίας της, όπως είπε ο ίδιος.

Ο Κύριλλος δεν παράλειψε να αναφερθεί στην «punk προσευχή» που οργάνωσε φεμινιστικό ροκ γκρουπ, μπροστά από το ναό, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μολονότι ο Πατριάρχης είχε σκανδαλίσει τους Ρώσους με το πανάκριβο Rolex του, στις αρχές Απριλίου, τώρα φαίνεται να τους έχει και πάλι με το μέρος του, με σκοπό να προσευχηθούν όλοι μαζί υπέρ των όσων η Εκκλησία τους εκπροσωπεί.

Λέγεται ότι το πλήθος του κόσμου μπορεί να συγκριθεί μόνον με αυτό που είχε βγει στους δρόμους, στις 4 Μαρτίου του 2012, για να πανηγυρίσει την νίκη Πούτιν στις φετινές εκλογές.

Ο Πατριάρχης τόνισε πως ουδεμία σχέση έχουν οι νυν επιθέσεις κατά της Εκκλησίας με εκείνες του παρελθόντος, κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Ρωσία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η φιλελεύθερη  ιδεολογία είναι επικίνδυνη, επειδή παρουσιάζει «τη βλασφημία, την ιεροσυλία και τη χλεύη των ιερών και τον όσιων ως νόμιμη εκδήλωση των ανθρώπινων ελευθεριών και κάτι το οποίο πρέπει να προστατεύεται στις σύγχρονες κοινωνίες».

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, οι ιερείς κρατούσαν εικόνες οι οποίες είχαν υποστεί ζημιές στα χρόνια του Σοβιετικού καθεστώτος, αλλά και σε πρόσφατες επιθέσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook