Την αποφυλάκισή του με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας ζητεί ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό από την περασμένη Δευτέρα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στην αίτηση που κατέθεσαν οι συνήγοροί του, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι δεν είναι ύποπτος φυγής αλλά και ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιοποίνων πράξεων, για να εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένος. Άλλωστε, όπως αναφέρουν, έχει ήδη παραδώσει το διαβατήριό του στις Αρχές, ενώ του έχει επιβληθεί παράλληλα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, λόγω της αναγνωρισιμότητάς του θα ήταν αδύνατο να διαφύγει από τη χώρα χωρίς να γίνει αντιληπτός. Επιπλέον, οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου επικαλούνται το γεγονός ότι δεν είναι πλέον υπουργός και ούτε κατέχει κάποια κυβερνητική θέση που να του επιτρέπει να συνεχίσει τις παράνομες πράξεις, τις οποίες του αποδίδει το εις βάρος του κατηγορητήριο.

Επίσης, στην προσφυγή επισημαίνουν ότι σε καμία φάση της 20μηνης διαδικασίας, η οποία είναι σε εξέλιξη, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έδειξε ασυνέπεια στην εμφάνισή του ενώπιον των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών, αλλά, αντίθετα, με επανειλημμένα διαβήματά του ζητούσε την επιτάχυνση της έρευνας.