Ο αριθμός των Ιαπώνων ηλικίας 20 με 30 που αυτοκτόνησαν επειδή δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο μέσα στο 2010, παρότι ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών έπεσε στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων εννέα ετών.

Στοιχεία της αστυνομίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα έδειξαν ότι 153 άνθρωποι, ηλικίας 20 με 29, αυτοκτόνησαν μέσα στο 2010 επειδή δεν βρήκαν δουλειά, με αυτή την ηλικιακή ομάδα να αντιστοιχεί στο ένα τρίτο και πλέον του συνολικού αριθμού αυτοκτονιών από αυτή την αιτία.

Η οικονομική ύφεση που γνωρίζει η Ιαπωνία στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, πριν από τρία χρόνια, έχει στοιχίσει πολύ στους νέους που επιθυμούν να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό, με κάποιες εταιρίες να προτιμούν να προσλαμβάνουν πιο έμπειρους υπαλλήλους παρά πρόσφατα αποφοιτήσαντες.

Μεταξύ εκείνων που αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο τον περασμένο χρόνο, το 60% βρήκε δουλειά σε σχέση με 68% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό για το 2009.

Ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 3.5% το 2010 κι έπεσε για πρώτη φορά εδώ και εννέα χρόνια στις 32.000, παρότι η χώρα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των βιομηχανικών χωρών – 24.9% ανά 100.000 ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν έγραψε στο blog του ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των αυτοκτονιών σε λιγότερο από 30.000 το 2011. Έχει, μάλιστα, αναφέρει ότι τον Μάρτιο θα επικεντρωθεί στην πρόληψη των αυτοκτονιών.


ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook