Δύο πράκτορες της αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας που έχει προστασία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα παραιτήθηκαν από το επίλεκτο αυτό σώμα της αστυνομίας, μετά το σκάνδαλο πορνείας στην Κολομβία, ενώ έχει αρχίσει η διαδικασία για την αποπομπή τρίτου πράκτορα, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

"Δύο ακόμη υπάλληλοι απαλλάχθηκαν κάθε υποψίας σοβαρού λάθους αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν διοικητικά μέτρα", ανακοίνωσε ο υπαρχηγός της Μυστικής Υπηρεσίας Πολ Μορισέι.

Λίγο νωρίτερα ένας πράκτορας είχε ήδη αθωωθεί.

Η Μυστική Υπηρεσία απέσυρε τα διαπιστευτήρια ασφαλείας από έναν ακόμη άνδρα, ένα στάδιο πριν από την ενδεχόμενη αποπομπή, πρόσθεσε ο Μορισέι.

Συνολικά εννέα πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έχασαν τη δουλειά τους ή πρόκειται να εγκαταλείψουν το επίλεκτο σώμα μετά το περιστατικό αυτό, στο οποίο κατηγορούνται ότι κάλεσαν 20 πόρνες στο ξενοδοχείο τους στα μέσα Απριλίου στην Καρθαγένη της Κολομβίας, όπου είχαν μεταβεί για την προετοιμασία της άφιξης του προέδρου Ομπάμα στη σύνοδο κορυφής της Αμερικής.

Δώδεκα πράκτορες εμπλέκονται στην υπόθεση και διενεργείται έρευνα σε βάρος τους. Μετά την ανακοίνωση της Τρίτης, εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις.

Ωστόσο ο Μορισέι υπογράμμισε ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα διστάσει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, αν νέες πληροφορίες έρθουν στο φως.

Το Πεντάγωνο επίσης διενεργεί έρευνα σε βάρος 12 μελών του στρατού, μεταξύ τους ένα πρόσωπο της Υπηρεσίας Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε την Τρίτη "κρετίνους" τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που είχαν καλέσει τις πόρνες, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τον επαγγελματισμό του επίλεκτου αστυνομικού σώματος. "Αυτοί οι άνθρωποι της Μυστικής Υπηρεσίας κάνουν πράγματι απίστευτη δουλειά. Με προστατεύουν, προστατεύουν τις κόρες μου", δήλωσε ο Ομπάμα σε τηλεοπτική εκπομπή που μαγνητοσκοπήθηκε στο Σάπελ Χιλ της Βόρειας Καρολίνας (νοτιοανατολικές ΗΠΑ) όπου μόλις είχε εκφωνήσει ομιλία σε φοιτητές. Ήταν η πρώτη φορά σε διάστημα εννέα ημερών που ο Ομπάμα μιλούσε για το θέμα αυτό.

news247.gr