Πολύ κοντά στις πρώτες ουσιαστικές αποφάσεις φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση, όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και όπως δημοσιεύει το protothema.gr, στο υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής αναμένεται να μπει για τρίτη φορά το θέμα των τραπεζών, για να επιλυθούν βασικά ζητήματα για τους όρους και την διαδικασία. Το πιθανότερο όμως και πάλι είναι να παραδοθεί το «πακέτο» στην όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, χωρίς να προκαταλαμβάνονται οι δικές της αποφάσεις.

Στο υπουργικό θα συζητηθεί επίσης η εκκρεμότητα που υπάρχει με τα περίπου 6,5διςε.¤ ομολόγων σε ξένο δίκαιο, που αρνήθηκαν οι κάτοχοί τους να υπαχθούν στο κούρεμα. Όπως και το θέμα της ανακεφαλαίωσης, τα ζητήματα αυτά θα εξεταστούν και από την τρόικα, που αναμένεται να καταφτάσει στις 19-21 Μαΐου.

Σε συνεννόηση με την ΕΕ και την τρόικα, επιδιώκεται να υπάρξουν όλες οι νομικές διασφαλίσεις προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον (στις 15 Μαΐου λήγουν ομόλογα 450 εκατ. ευρώ των οποίων οι κάτοχοι αρνούνται να «κουρευτούν» και ζητάνε «όλα τα λεφτά»).

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αποζημίωσης των Ελλήνων ομολογιούχων, το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνιζε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται το θέμα στην αντιπαράθεση των κομμάτων για προεκλογικούς λόγους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook