Σε εξέλιξη βρίσκεται η κεντρική προεκλογική ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Ενώπιον εκατοντάδων πολιτών η κ. Μπακογιάννη έστειλε μήνυμα ριζικής αλλαγής του κράτους λέγοντας πως η Κρήτη, όπως και στις περιφερειακές εκλογές, θα δείξει και στην υπόλοιπη Ελλάδα τον δρόμο για την υπερψήφιση των συνδυασμών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.  

Μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές. Χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακό».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε: «Η Δημοκρατική Συμμαχία εδώ και δύο χρόνια έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο. Δεν χαϊδεύει αυτά. Λέει αλήθειες, καταθέτει προτάσεις, παίρνει ρίσκα και αναλαμβάνει κόστος. Λέμε σε κάθε έλληνα πολίτη που θέλει να δει κάτι να αλλάζει σε αυτή τη χώρα, ότι ο πυρήνας του προβλήματος είναι το κράτος. Πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν φταίει ο πολίτης για όσα συμβαίνουν σήμερα. Το κράτος χρεοκόπησε, όχι εκείνος. Ευθύνη του πολίτη, όμως, είναι να το αλλάξει. Και εμείς αυτό του ζητάμε. Να το αλλάξουμε μαζί!».