1ος μύθος: άπλωσε τα προϊόντα στάιλινγκ πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου! όταν βγαίνεις μουσκίδι από το μπάνιο, δεν είναι καλό να απλώσεις αμέσως τα προϊόντα στάιλιγνκ γιατί τα προϊόντα δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά με όταν έχεις στεγνώσεις λιγάκι τα μαλλιά σου που θα μπορούν αν εισχωρήσουν ευκολότερα στην τρίχα. Όταν τα μαλλιά σου είναι λίγο νωπά άπλωσε το προϊόν και θα δεις πόσο τέλεια θα είναι!

2ος μύθος: άπλωσε πάντα το μαλακτικό μετά το σαμπουάν σου! Αυτό εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου. Αν έχεις χοντρή τρίχα και αφυδατωμένα μαλλάκια εννοείται πώς μετά το σαμπουάν πρέπει να απλώσεις την κρέμα των μαλλιών σου αλλά αν έχεις πολύ απλά μαλλάκια είναι καλύτερα -όπως λένε οι ειδικοί- να αλλάξεις τη σειρά δηλαδή να απλώσεις πρώτα το μαλακτικό και μετά να στεγνώσεις λίγο με το πιστολάκι τα μαλλιά και μετά λούσε τα μαλλάκια σου με το σαμπουάν κι το μαλλάκι σου θα είναι πιο σούπερ από ποτέ!

3ος μύθος: χτένισε τα μαλλί σου 100 φορές για να δεις καλό! Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου τη μητέρα σου να χτενίζει και να ξαναχτενίζει τα μαλλί σου χίλιες φορές όμως αυτό δεν είναι το μυστικό για τέλεια μαλλιά αλλά αντίθετα κάνει την τρίχα σου πιο εύθραυστη στο σπάσιμο. Ακόμη το συνεχόμενο βούρτσισμα ενεργοποιεί τη λιπαρότητα στα μαλλάκια σου ενώ ο σκοπός του βουρτσίσματος είναι κανονικά να "μεταφέρει" τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου από τις ρίζες στις άκρες έτσι ώστε να μην καταστρέφονται οι άκρες σου!

4ος μύθος: οι βαφές μαλλιών καταστρέφουν την τρίχα σου! ίσως αυτό να συνέβαινε κάποια χρόνια πριν τώρα όμως οι βαφές περιέχουν πολλά μαλακτικά συστατικά και ακόμη και το οξυζενέ μπορεί να γίνει πιο "απαλό" για το τριχωτό της κεφαλής σου! Οπότε μην ανησυχείς ότι η βαφή σου κάνει κακό απλά πρόσεξε πώς θα την απλώσεις στο σπίτι αν το κάνεις μόνη ή πώς θα το κάνει ο κομμωτής σου!

5ος μύθος: άλλαζε συχνά τα σαμπουάν σου για να μην συνηθίζει το κεφαλάκι σου! Αυτό δεν είναι αλήθεια όπως λένε οι ειδικοί, ότι το κεφάλι σου συνηθίζει στο ένα σαμπουάν ή το άλλο. Ένα καλό σαμπουάν ιδανικό για τον δικό σου τύπο μαλλιών αλλά και για τις ανάγκες σου δεν χρειάζεται αλλαγή για να μην συνηθίζει το μαλλί σου. όσο πιο αγνό το σαμπουάν τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να μην δεις το μαλλάκι σου να αφυδατώνεται, οπότε αν βρεις το σαμπουάν σου μην το αλλάξεις με τίποτα.

womenonly.gr