Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν σήμερα το μεσημέρι στο Παγκρήτιο στάδιο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, Απόστολος Παπουτσάκης, ο ιδιοκτήτης της Philadelphia Union, Νικ Σακίεβιτς, ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της αμερικανικής ομάδας. 

Το παρών έδωσε ο Τάμι Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης του μεγάλου χορηγού της αμερικανικής ομάδας, Colonial Marble, ο αντιπρόεδρος του Εργοτέλη Γιάννης Δασκαλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Παπουτσάκης και ο γενικός αρχηγός Σταύρος Λαμπράκης. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου του Εργοτέλη, Απόστολου Παπουτσάκη, ο οποίος τόνισε: «Καλωσορίζω τους ανθρώπους της Philadelphia Union. Τους βλέπουμε σαν φίλους μας, σαν αδέρφια μας. Πριν από 7-8 μήνες η ομάδα του Εργοτέλη ήρθε σε επαφή με την Philadelphia Union σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ παραγόντων των δύο ομάδων.

Μάλιστα στις 26 Ιουνίου αντιπροσωπία της ομάδας μας προσκλήθηκε και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της αμερικανικής ομάδας. Είναι τιμή για εμάς που η Philadelphia επέλεξε το Ηράκλειο για να πραγματοποιήσει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της και ό,τι καλύτερο μπορούμε ως Εργοτέλης θα το κάνουμε. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή η συγκυρία και για τις δύο ομάδες για την συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί».

Ο ιδιοκτήτης της Philadelphia Union, Νικ Σακίεβιτς ανέφερε: «Ευχαριστούμε για την συνεργασία και την πρόσκληση από τον Εργοτέλη. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό της ομάδας μας Colonial Marble για την συνεισφορά της στην παρουσία μας στο Ηράκλειο. Το προηγούμενο καλοκαίρι φιλοξενήσαμε τον Δημήτρη Παπουτσάκη και άλλους παράγοντες του Εργοτέλη στη Philadelphia. Διαπιστώσαμε ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία με τους ανθρώπους του Εργοτέλη. Μάλιστα το διάστημα που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο βλέπουμε ότι υπάρχουν ομοιότητες στο πρωτάθλημα το δικό μας και στο Ελληνικό, όπως και στο επίπεδο των ομάδων, την εκρηκτικότητα και την ποιότητα.

Η φιλοξενία του Εργοτέλη το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο είναι εκπληκτική, όπως εκπληκτικές είναι και οι εγκαταστάσεις του Παγκρητίου σταδίου. Φυσικά εδώ είναι καταπληκτικό και το φαγητό.
Ανταλλάξαμε ιδέες σε διοικητικό επίπεδο, συζητήσαμε για τις ακαδημίες και πιστεύω ότι στο μέλλον η συνεργασία μας θα αναπτυχθεί περισσότερο. Θα θέλαμε να έρθουμε στην Κρήτη και του χρόνου, όπως επίσης θα περιμένουμε να έρθει κάποια στιγμή ο Εργοτέλης στην Philadelphia».

Ο προπονητής της Philadelphia Union, Peter Nowak επεσήμανε: «Η προετοιμασία μας στην Κρήτη είναι εξαιρετική. Έχουμε αποκομίσει πολύ καλές εμπειρίες από τα δύο φιλικά παιχνίδια που δώσαμε με Εργοτέλη και Χερσόνησο. Τις τελευταίες μέρες αρχίζω και εγώ να αισθάνομαι Κρητικός. Στην ομάδα ήρθαν νέοι παίκτες με ποιότητα, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο. Υπάρχουν αρκετές διαφορές και αρκετές ομοιότητες μεταξύ του Ευρωπαϊκού και του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ωστόσο κατά κύριο λόγο το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του ο τιμ μάνατζερ της αμερικανικής ομάδας Diego Guttierez, δήλωσε: «Το να κάνεις προετοιμασία στην Κρήτη και να δίνεις φιλικά παιχνίδια είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς. Η φιλοξενία είναι άψογη, όπως και η συνεργασία, η οποία θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Έχουμε συζητήσει με τους ανθρώπους του Εργοτέλη για πολλά θέματα, μάλιστα είχα την δυνατότητα να επισκεφτώ τις Ακαδημίες του συλλόγου. Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως υπάρξουν και ανταλλαγή κάποιων παικτών».

Σειρά πήραν οι ποδοσφαιριστές της Philadelphia. Ο Faryd Mondragon τόνισε: «Την περσινή χρονιά έδωσα ένα παιχνίδι στην Philadelphia και είχα κάποιες επαφές με τους παράγοντες της ομάδας. Συμφωνήσαμε και πήρα την απόφαση να αγωνιστώ στο αμερικανικό ποδόσφαιρο. Το MLS είναι ένα ελκυστικό πρωτάθλημα, πολύ καλό και είναι τιμή να αγωνίζομαι εκεί και ωραίος τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου. 

Οι εμπειρίες μας τις ημέρες που βρισκόμαστε στην Κρήτη είναι ιδιαίτερα θετικές και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Η σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα μου ήταν όταν αγωνιζόμουν στην Γαλατάσαράι και στην Γερμανία. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Εργοτέλη για την φιλοξενία και ιδιαίτερα τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας Κώστα Παπουτσάκη για την βοήθεια που μου έχει προσφέρει με την πολύ καλή δουλειά που κάνει».

Ο Sebastiaen Le Toux ανέφερε: «Ειλικρινά οι εμπειρίες που αποκομίζουμε εδώ είναι πολύ σημαντικές. Μας έχει βοηθήσει η καλή φιλοξενία αλλά και οι καλές εγκαταστάσεις που έχουμε συναντήσει. Είναι τιμή για εμένα που συμμετέχω στην διαφημιστική καμπάνια του μεγάλου χορηγού της ομάδας μας Colonial Marble».

Ο Danny Califf με τη σειρά του ανέφερε: «Δεν ξέραμε τη να περιμένουμε κατά την παραμονή μας στο Ηράκλειο, ωστόσο αυτό που συναντήσαμε ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».

Ο τέταρτος παίκτης που μίλησε από την αμερικανική ομάδα ήταν ο Carlos Valdes, ο οποίος επεσήμανε: «Το να αγωνίζεσαι στο MLS είναι μια ξεχωριστεί εμπειρία, καθώς είναι ένα πρωτάθλημα που έχει δυναμική. Αυτό που διαπίστωσα από τα φιλικά που δώσαμε αλλά και τα παιχνίδια που είδαμε είναι ότι το επίπεδο είναι ανταγωνιστικό και είμαι ικανοποιημένος από αυτά που είδα».