Τόπος γέννησης: Ηράκλειο Κρήτης

Ημ/νία γέννησης: 11-11-1953

Επάγγελμα: Πολιτικός Μηχανικός

Website: www.kede.gr

2. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

-Δίπλωμα Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1976)
-Master of Science Πανεπιστημίου Ουαλλίας (Βρετανία, 1979)
-Δίπλωμα στις Αρχές της Οικονομίας (University of London, 1996)

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

-Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Μέλος Μητρώου Εμπειρίας Κατασκευαστών (ΜΕΚ)

4. ΓΛΩΣΣΕΣ
-Ελληνικά, Αγγλικά

5. ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ
-Έργα υποδομών σε Σαουδική Αραβία με εταιρείες ομίλου Λάτση (1980-1998), Ειδικός Σύμβουλος-Ελεγκτής σε 3.000 έργα υποδομής στην Ελλάδα με οργανισμό ΕΣΠΕΛ (1999-2006), Τεχνικός Σύμβουλος σε κατασκευαστική εταιρεία (2006-σήμερα).

6. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
-Στρατιωτική θητεία. Σεμινάρια γιά \”Επαναδιάρθρωση Επιχειρήσεων\”, γιά \”Ποιότητα\” και \”Γρήγορη Ανάγνωση\”.

7. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
-Μάϊος 1990: Επικεφαλής ειδικής αποστολής 17 ημερών διάσωσης-ανάσυρσης σε περιοχή έξω από την Μέκκα, Σαουδική Αραβία. Δεκέμβριος 1986: Πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό θεωρητικής φυσικής μεταξύ 150 μηχανικών. Μάϊος 1971: Έπαινος από Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

8. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
-Θεωρητική Οικονομία, Φιλοσοφία, Μαθηματικά.
-Πολιτική, Τοπική Αυτοδιοίκηση
-Jogging, Fitness Training

9. ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
-Συγγραφή βιβλίου στην Αγγλική και στη Ελληνική γλώσσα με τίτλο \”Τα Υπέρ και τα Κατά της ΕΕ και της ΟΝΕ\” (438 σελ., εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2006).
-Εκπομπές λόγου (επιμέλεια-παρουσίαση) με συμμετοχή τηλεθεατών από τον τηλεοπτικό σταθμό των Οικολόγων Ελλάδας \”ΤΗΛΕΦΩΣ\” σε θέματα \”Οικονομίας και Πολιτικής\”. Τίτλος εκπομπών \”ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ\” και ¨ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ\”. Παρουσίαση μία φορά την εβδομάδα από το 2005 έως 2009.
-Τακτικός αρθρογράφος σε θέματα \”Οικονομίας και Πολιτικής\” στο περιοδικό των \”Οικολόγων Ελλάδας-Κ. Παπανικόλας\” με τίτλο \”Υγεία-Οικολογία\”. Ποικίλα άρθρα σε τοπικές εφημερίδες.
-Από τα πιό παλιά μέλη του Βρεταννικού κόμματος UKIP (United Kingdom Independence Party) που στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 ήλθε δεύτερο σε ψήφους στην Βρετανία. Συμμετέχει ενεργά στα ευρωσκεπτικιστικά δρώμενα της Ευρώπης.
-Ίδρυσε το 2002 αλλά δεν ενεργοποίησε το κόμμα ΚΕΔΕ (Κόμμα Ελευθερίας Δικαιοσύνης Ελλάδας).
-Τον Ιούνιο του 2009 έλαβε μέρος στις ευρωεκλογές με το κόμμα \”Οικολόγοι Ελλάδας-Κωνστ/νος Παπανικόλας\” (δεύτερος στην λίστα).

10. ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
-Δημοψηφίσματα εδώ και τώρα.
-Μιάς μέρας μεροκάματο γιά μιάς μέρας τίμια δουλειά και όχι ενός μήνα παχυλός μισθός γιά ένα μήνα τεμπελιά, γραφειοκρατία, διαπλοκή και αναξιοκρατία στο δημόσιο.
-Την εξουσία την δίνουμε δανεική στους αντιπροσώπους μας και μόνο γιά μία τετραετία. Στο τέλος της τετραετίας την εξουσία την παίρνουμε πίσω ολάκερη και την δίνουμε σε άλλους. Την \”δανεική\” εξουσία δεν έχουν δικαίωμα οι \”αντιπρόσωποί μας\” να την μεταβιβάσουν μόνιμα οπουδήποτε (Βρυξέλλες, ΟΗΕ).
-Δεν έχουμε ανάγκη από νέους νόμους. Έχουμε ανάγκη από εφαρμογή των νόμων που ήδη υπάρχουν.
-Ισότητα στις ευκαιρίες, όχι ισότητα στο αποτέλεσμα.
-Αποδοτικό κράτος σημαίνει όσο το δυνατόν περισσότερα εξερχόμενα (αποτέλεσμα) με όσο το δυνατόν λιγώτερα εισερχόμενα (φορολογία) και όχι το αντίθετο όπως συμβαίνει σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook