Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ζ Ένωση εφαρμόζει το πρόγραμμα tennis 10’s σε μια προσπάθεια ν’ αναπτύξει το τένις στην Κρήτη. Με την εμπειρία σχεδόν 2 χρόνων οι αγώνες φέτος στοχεύουν σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, ακόμη περισσότερη διασκέδαση των παιδιών και ακόμη ποιοτικότερη απόδοση.

Σε 2 Σαββατοκύριακα 7-8 και 21-22 Απριλίου και σε 3 συλλόγους της Κρήτης, τον Ο.Α. Ρεθύμνου (πράσινο), τον Ο.Α. Σούδας (πορτοκαλί) και τον Ο.Α. Χανίων (κόκκινο) διοργανώθηκε το 1ο Ενωσιακό πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών για το 2012. Η συμμετοχή έφτασε τα 50 παιδιά στο κόκκινο, 50 παιδιά στο πορτοκαλί και 35 παιδία στο πράσινο γήπεδο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία τόσο των διοργανωτών όσο και όλων όσων ασχολούνται με την κατηγορία κάτω των 10 ετών.

Σε πράσινο και πορτοκαλί επίπεδο οι αγώνες είχαν την μορφή Davis & Federation Cup με τα παιδιά να σχηματίζουν ομάδες των 2 ή 3 παικτών εκπροσωπώντας χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Χωρισμένες οι ομάδες σε groups των 4 και 5 ομάδων έπαιξαν τουλάχιστον 3 συναντήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονταν 2 μονά και 1 διπλό (στο 1 set στα 6 στο πράσινο ή 2 tie breaks στο πορτοκαλί) δίνοντας την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να παίξουν και μονό και διπλό. Παράλληλα στους αγώνες πράσινου γηπέδου τα παιδία είχαν την ευκαιρία να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια στο κενό που είχαν για ξεκούραση  ενώ στο πορτοκαλί όλα τα παιδιά στο τέλος των αγώνων και αφού είχαν φέρει από μία φωτογραφία ή μια ζωγραφιά με θέμα το τένις δημιούργησαν ένα μεγάλο κολάζ.

Στο κόκκινο επίπεδο σχηματίστηκαν 2 κατηγορίες, η κόκκινη και η red stars, όπου στην 1η τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες των 2 ή 3 παικτών και σχηματίστηκαν 3 groups με 4 ομάδες το καθένα. Κάθε ομάδα αγωνίστηκε εναντίον των άλλων 3 σε 1 σετ των 21 πόντων με το κάθε παιδί να παίζει 3 πόντους. Στην κατηγορία red stars όπου συμμετείχαν παιδιά μικρότερης ηλικίας και λιγότερης εμπειρίας τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες από 3 παίκτες / παίκτριες η κάθε μία και αγωνίστηκαν σε 3 συναντήσεις (όλοι με όλους) σε παιχνίδια που κρατούσαν 10΄. Μετά το τέλος των αγώνων όλοι πήραν μέρος στο παιχνίδι «κλέφτες» κλείνοντας την Κυριακάτικη γιορτή τένις με τον καλύτερο τρόπο.

Εδώ θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στους Γαλερό Τάκη και Τσαγλιώτη Μανώλη για την οργάνωση των αγώνων του πράσινου γηπέδου, την Τσιτσιριδάκη Κατερίνα για την οργάνωση των αγώνων του πορτοκαλί γηπέδου και στις Ριτζάκη Μαρία και Γρηγοράκη Πωλίνα για την οργάνωση των αγώνων του κόκκινου γηπέδου, καθώς και όλους τους άλλους προπονητές και εθελοντές των συλλόγων που βοήθησαν στην άψογη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. Επίσης πολλά συγχαρητήρια και στους γονείς των παιδιών τόσο για την συμπεριφορά τους όσο και για την στήριξη των παιδιών τους.

Το Δ.Σ. της Ζ΄ Ένωσης  τους ευχαριστεί όλους και περιμένει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και επιτυχία στο 2ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών που θα διεξαχθεί μέσα στο Μάιο. 

oaxtennis.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook