Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Γόρτυνας προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, σχετικά με τις εναλλακτικές καλλιέργειες αλλά και την αποτελεσματικότερη προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης κι ο αντιδήμαρχος Αγροτικού Τομέα Αντώνης Πρινιανάκης κι έτσι μετά τις δυο συναντήσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα στο Δήμο, με τη συμμετοχή των φορέων αλλά και των παραγωγών, το επόμενο βήμα που αποφασίστηκε είναι η υλοποίηση μιας νέας και καινοτόμου επιμορφωτικής ημερίδας.

Η ημερίδα έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, στις 19:00 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Αγίων Δέκα και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κι έχει θέμα «Δυνατότητες Εναλλακτικών Καλλιεργειών στο Δήμο Γόρτυνας – Η Καλλιέργεια Οπορωφόρων Δένδρων».

 Η ημερίδα διοργανώνεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος, Πράσινου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Γόρτυνας και κατά τη διάρκεια της, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το είδος των εναλλακτικών καλλιεργειών που μπορούν να ευδοκιμήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. και να συζητήσουν την πιθανή χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή/και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, θα αναλυθούν οι εναλλακτικές καλλιέργειες τροπικών και υποτροπικών οπορωφόρων δένδρων από τον Ομότιμο Καθηγητή του ΤΕΙ Κρήτης Δρ. Σπύρο Λιονάκη και τον Τεχνολόγο Γεωπόνο του Δήμου Δρ. Νεκτάριο Πομποδάκη. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας θα έχει ως εξής:

Πρόγραμμα ημερίδας

19.00-19.15 Χαιρετισμός του Δημάρχου Γόρτυνας κ. Σχοιναράκη Νικολάου.

19.15-19.20 Χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Αγροτικού Τομέα κ. Πρινιανάκη Αντώνη.

19.20-19.35 Δρ. Νεκτάριος Πομποδάκης, MSc (Τεχνολόγος Γεωπόνος Δήμου Γόρτυνας, Επιστημονικός συνεργάτης ΤΕΙ Κρήτης, Ειδικός στη Μετασυλλεκτική Διαχείριση Αγροτικών Προϊόντων) Προοπτικές του Δήμου Γόρτυνας για νέες εναλλακτικές καλλιέργειες – Δυνατότητες  χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

19.35-20.20 Δρ. Λιονάκης Σπυρίδων (Γεωπόνος, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Κρήτης, πρώην ερευνητής στο Ινστιτούτο Υποτροπικών φυτών και ελιάς Χανίων). Εναλλακτικές καλλιέργειες τροπικών οπορωφόρων δέντρων στο Δήμο Γόρτυνας. Τεχνικές καλλιέργειας ανά είδος και εφαρμογή τους στις ειδικές συνθήκες του Δήμου μας.

20.20-20.30 Διάλλειμα για καφέ.

20.30-21.15 Δρ. Λιονάκης Σπυρίδων (Γεωπόνος, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας, ΤΕΙ Κρήτης, πρώην ερευνητής στο Ινστιτούτο Υποτροπικών φυτών και ελιάς Χανίων). Εναλλακτικές καλλιέργειες υποτροπικών οπορωφόρων δέντρων στο Δήμο Γόρτυνας. Τεχνικές καλλιέργειας ανά είδος και εφαρμογή τους στις ειδικές συνθήκες του Δήμου μας.

21.15-21.55 Συζήτηση και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους

21.55 Κλείσιμο της εκδήλωσης από το Δήμαρχο Γόρτυνας κ. Σχοιναράκη Νικόλαο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook