Λέγοντας φυσιοπαθητική, Naturopathy, εννοούμε ένα σχεδόν νέο αυτόνομο εκλεκτικό σύστημα συμπληρωματικής προληπτικής ιατρικής το οποίο συνδυάζει εκείνες τις μεθόδους όπως διατροφή, βελονισμό με ηλεκτρισμό η λέιζερ, οργανοθεραπεία, διατροφή, άσκηση κτλ. προκειμένου να αποκαταστήσει ή να συμπληρώσει μια θεραπευτική αγωγή σε μια ασθένεια.

Τα τελευταία 5 χρόνια υπάρχει μια τεράστια ροπή και εξέλιξη στον κλάδο της φυσιοπαθητικής στο κομμάτι της ομορφιάς και αντηγήρανσης, και πιο συγκεκριμένα σε αυτό που δεν απαιτεί παρεμβατικές μεθόδους. Είναι πάρα πολλοί οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια η κοσμητική ιατρική θα εφαρμόζεται ‘από μέσα’, χρησιμοποιώντας μόνο διατροφή, συμπληρώματα και άσκηση. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της φιλοσοφίας είναι ορατά παρατηρώντας ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους, γυμνάζονται και συμβουλεύονται αντίστοιχους επιστήμονες. Σε τεράστια εξέλιξη επίσης βρίσκονται κλινικές μελέτες όσον αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση των βοτάνων που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον τομέα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, αυτά των EPA-DHA (omega 3-6-9), αλόης, astragalus, billberry κ.α. τα οποία ήδη έχουν κλινικές μελέτες και χρησιμοποιούνται επίσημα από τον κλάδοι της κοσμητικής ιατρικής σε πολλές χώρες, όπως Η.Π.Α., Ηνωμένο βασίλειο, Σκανδιναβικές χώρες, Ιταλία, Γαλλία κ.α.

Όλα τα παραπάνω μας δίνουν τη δυναμική του κλάδου της φυσιοπαθητικής, και αυτό γιατί η φυσιοπαθητική συνδυάζει όλες εκείνες τις μεθόδους προκειμένου κάποιος να διατηρήσει την ευεξία του, να διαχειριστεί το άγχος του , να τραφεί και να ασκηθεί σωστά, και πάνω από όλα να έχει μια επιτυχημένη από άποψη υγείας και ευεξίας μετάβαση σε μεγαλύτερη ηλικία. Η φυσιοπαθητικη συνδυάζει όλες εκείνες τις μεθόδους προκειμένου να το επιτύχει αυτό. Ένας καλά εκπαιδευμένος φυσιοπαθητικός μπορεί να συνδυάσει διατροφή, συμπληρώματα, άσκηση, ανθοϊάματα, ηλεκτροβελονισμό, ρεφλεξολογία, προκειμένου να επιτύχει ένα καλό αποτέλεσμα και πάντα χωρίς απολύτως καμία παρενέργεια.

iatronet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook