Η παγκόσμια παρουσίαση του Viaggio, του νέου μοντέλου της Fiat, έγινε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Το Viaggio (voyage στα αγγλικά, flying στα κινέζικα) είναι το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ομίλων Fiat-Chrysler, ένα ολοκαίνουργιο όχημα παγκόσμιας κλάσης με υψηλά επίπεδα ποιότητας και τεχνικής το οποίο αποτελεί καινοτομία για την κατηγορία μικρομεσαίων sedan στην Κίνα.

Το Fiat Viaggio είναι ένα όχημα που συνδυάζει δύναμη και απόδοση, εξοικονόμηση καυσίμων, προηγμένη τεχνολογία και δυναμική, με την υπογραφή του ξεχωριστού ιταλικού design που διακρίνει την εταιρία Fiat.

Το νέο τετράθυρο, πενταθέσιο Fiat Viaggio βασίζεται στην αρχιτεκτονική CUSW (Compact US Wide) -την πιο προηγμένη του Ομίλου Fiat- η οποία αποτελεί επίσης τη βάση του νέου Dodge Dart. H αρχιτεκτονική CUSW έχει εφαρμοστεί με ιδιαίτερη επιτυχία στο σχεδιασμό της Alfa Romeo Giulietta.

Με το Viaggio, η Fiat προσφέρει στην αγορά της Κίνας ένα όχημα προηγμένης τεχνογνωσίας και σχεδιασμού, με σημασία στη λεπτομέρεια, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κατηγορία μικρομεσαίων sedan.

Το νέο sedan της Fiat θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα παραχθεί στο νέο εργοστάσιο Gac Fiat World Class Manufacturing στην Changsha της επαρχίας Χουνάν, που είναι μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο από πλευράς εγκαταστάσεων, logistics, management και συστημάτων παραγωγής. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραχθούν τον Ιούλιο και θα είναι διαθέσιμα στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου οι εταιρίες GAC Fiat, Jeep, Chrysler, Maserati και Ferrari έχουν από κοινού μια ισχυρή παρουσία στο χώρο Πολυτελών Αυτοκινήτων (Luxury Hall), με στόχο να παρουσιάσουν στους εκπροσώπους της κινεζικής αγοράς την ευρεία σύνθεση και το όραμα του Fiat-Chrysler Group, καθώς και τη δέσμευση και επιθυμία του Ομίλου να καταστεί βασικός παράγοντας στη σημαντική αγορά της Κίνας. Χάρη στην κορυφαία τεχνολογία των ομίλων Fiat-Chrysler και τη μακρά εμπειρία του Guangzhou Automobile Group στην κινεζική αγορά, η GAC Fiat έχει αναπτυχθεί ραγδαία αποτελώντας μια αναδυόμενη δύναμη στην κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία, χάρη στα ανταγωνιστικά οχήματα, το διευρυμένο δίκτυο αντιπροσώπων της και την ιδιαίτερη προσοχή που δίνει στις ανάγκες της αγοράς και των οδηγών της.

news247.gr