Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο ελληνικός λαός έκανε λάθος το 2009 όταν πίστεψε πως «λεφτά υπάρχουν». Θα είναι λάθος αν σήμερα, σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες, εμπιστευθεί όσους τάζουν μαγικές επαναδιαπραγματεύσεις και όσους ακολουθούν το δρόμο του φτηνού και επικίνδυνου δημαγωγικού λαϊκισμού παίζοντας με το μέλλον των παιδιών μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές. Χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακό.

Αυτό θα η Δημοκρατική Συμμαχία και γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο των Ελλήνων. Να είμαστε στην επόμενη Βουλή μια δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνεσης και προσφοράς. Ένα κόμμα που θα μπορεί να αποτελέσει εγγύηση σταθερότητας και ελπίδας για τη χώρα».

Σημεία της ομιλίας της κας Μπακογιάννη

Δεν ζητώ τη στήριξή σας επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Ούτε επειδή είμαι η ίδια Κρητικιά, η μόνη από τους πολιτικούς αρχηγούς. Ζητώ την στήριξή σας επειδή είμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της νεότερης ιστορίας μας.

Στις 6 Μαΐου δεν κρίνεται μόνο η κυβέρνηση της χώρας. Κρίνεται το μέλλον των νεώτερων Ελλήνων.Κρίνονται οι θυσίες των παλαιότερων.Κρίνεται το όραμα τριών γενιών Ελλήνων που αγωνίστηκαν και κόπιασαν για να δουν την Ελλάδα ισότιμη στην Ευρώπη!

Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.Έχουμε 1 εκατομμύριο ανέργους.Παράγουμε ακόμα ελλείμματα.Η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας μειώνεται.Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική πολιτική τάξη ζει στον κόσμο της.Το ΠΑΣΟΚ επί χρόνια υπονόμευσε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της ελληνικής οικονομίας.Γιγάντωσε το κράτος. Εξέθρεψε πελατειακά φαινόμενα.Απενοχοποίησε τη διαφθορά.Κατασυκοφάντησε λέξεις όπως η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, ο ανταγωνισμός.Όσο κυβερνούσε έκανε μισό βήμα μπρος και δύο πίσω επειδή δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το βαθύ ΠΑΣΟΚ που ήταν απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία θυμίζει καρικατούρα της πάλαι ποτέ μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.Διοικείται από μια μικρή κλειστή παρέα, που προτάσσει τις δικές της εμμονές από το καλό της χώρας. Έχει μηδενική αξιοπιστία στο εξωτερικό.Ακόμα και σήμερα, τάζει λαγούς με πετραχήλια, σαν να μην έχει αντιληφθεί που βρίσκεται.

Επί δύο χρόνια καλλιεργούσε ένα κλίμα τυφλής και ανεύθυνης αντιμνημονιακής υστερίας, για μικροπολιτικούς λόγους.Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες.

Από την άλλη μεριά είναι οι δύο αδιόρθωτοι.Από την άλλη, είναι οι επικίνδυνοι.Όλοι αυτοί που νομίζουν ότι πρέπει να καταστραφεί η Ελλάδα για να δικαιωθούν οι ιδεοληψίες τους.

Είναι ώρα να τελειώνουμε πια με το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας. Να τελειώνουμε με τα ψέματα, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγική ανευθυνότητα.

Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται αποκλειστικά από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης, συν το φασιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Ο ελληνικός λαός έκανε λάθος το 2009 όταν πίστεψε πως «λεφτά υπάρχουν». Θα είναι λάθος αν σήμερα, σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες, εμπιστευθεί όσους τάζουν μαγικές επαναδιαπραγματεύσεις και όσους ακολουθούν το δρόμο του φτηνού και επικίνδυνου δημαγωγικού λαϊκισμού παίζοντας με το μέλλον των παιδιών μας.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές.
Χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα.
Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακό.

Αυτό θα η Δημοκρατική Συμμαχία και γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο των Ελλήνων. Να είμαστε στην επόμενη Βουλή μια δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνεσης και προσφοράς.

Ένα κόμμα που θα μπορεί να αποτελέσει εγγύηση σταθερότητας και ελπίδας για τη χώρα.

Έχουμε καταθέσει μια σειρά προτάσεων που μπορούν να ανακουφίσουν κάθε οικογένεια. Την μείωση των στεγαστικών δανείων. Τη στήριξη των άνεργων αρχηγών οικογενειών.

Καταθέσαμε προτάσεις για την ανάπτυξη. Για τη διευκόλυνση των επενδύσεων.Ζητάμε ενιαίο φορολογικό συντελεστή 20% για όλες τις επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Μιλάμε για κουπόνια εκπαίδευσης για να επιλέγουν οι γονείς πώς θα είναι τα σχολεία των παιδιών τους.Καταθέτουμε προτάσεις πρόνοιας για όσους έχουν ανάγκες και όχι για τους «μάγκες» του συστήματος.

Είναι ώρα να προωθήσουμε ένα μεγάλο επενδυτικό ευρωπαϊκό σχέδιο που θα τονώσει την Ελληνική Οικονομία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook