Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν έχουμε περιττά κιλά και χάνεται αν αδυνατίσουμε.

ΨΕΜΑ Μολονότι τόσο το πάχος όσο και η κυτταρίτιδα συνδέονται με τη συσσώρευση λίπους, τα περιττά κιλά δεν συνεπάγονται κυτταρίτιδα. Η διαχείριση του βάρους και η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι δύο εντελώς ξεχωριστά προβλήματα. Δεν αποκτούμε κυτταρίτιδα όταν παίρνουμε βάρος, ούτε απαλλασσόμαστε από αυτή όταν χάσουμε τα περιττά κιλά. Ωστόσο, όσο λιγότερο λίπος έχει το σώμα μας, τόσο πιο απίθανος είναι ο μετασχηματισμός του λίπους σε κυτταρίτιδα.

Το στρες είναι ένας από τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

ΑΛΗΘΕΙΑ Όταν βρισκόμαστε σε διαρκές στρες, ο οργανισμός μας απελευθερώνει κατεχολαμίνη, την αποκαλούμενη «ορμόνη της πάλης ή της φυγής», η οποία ευνοεί τη διόγκωση του λιπώδους ιστού τοπικά και συνεπώς την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Η γυμναστική εξαφανίζει την κυτταρίτιδα.

ΨΕΜΑ Η κυτταρίτιδα συνδέεται κυρίως με γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες και για αυτό -δυστυχώς- δεν εξαφανίζεται με τη γυμναστική. Μπορούμε πάντως να προλάβουμε την εμφάνισή της αν χτίσουμε εγκαίρως ένα σώμα με γερό μυϊκό σύστημα και λιγότερα αποθέματα λίπους.

Μπορούμε να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα με λιποαναρρόφηση.

ΨΕΜΑ Η κυτταρίτιδα είναι επιφανειακό λίπος που συσσωρεύεται στον υποδόριο ιστό, κάτω ακριβώς από το κυρίως δέρμα. Με την κλασική λιποαναρρόφηση απομακρύνεται όμως λίπος από βαθύτερες στιβάδες. Από την άλλη, νεότερες και μη επεμβατικές τεχνικές -όπως η ενδερμολογία, οι ραδιοσυχνότητες, το needling, οι ενέσεις λιποδιάλυσης, η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία- προσφέρουν ικανοποιητικές λύσεις και στο πρόβλημα του τοπικού πάχους και σε αυτό της κυτταρίτιδας.

Οι κρέμες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας έχουν αποτέλεσμα.

ΑΛΗΘΕΙΑ Οι καλλυντικές συνθέσεις προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκουμε στην αγορά καλλυντικών δρουν στοχευμένα και σε πολλά επίπεδα. Προσφέρουν ορατή λείανση και σύσφιξη στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της λέμφου και στην ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας. Διοχετεύουν στα λιποκύτταρα -με τη βοήθεια ειδικών συστημάτων μεταφοράς- ενεργά συστατικά που μπλοκάρουν την αποθήκευση περισσότερου λίπους και συγχρόνως ενθαρρύνουν τη διάσπαση του ήδη συσσωρευμένου λίπους (λιπόλυση). Τα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις είναι αμέσως ορατά, αλλά προσωρινά. Για να τα διατηρήσουμε, χρειάζεται να δείξουμε συνέπεια και επιμονή.

Τα συμπληρώματα διατροφής αδυνατίζουν.

ΨΕΜΑ Δυστυχώς δεν υπάρχουν «μαγικά» χάπια που μας αδυνατίζουν χωρίς τη δική μας προσπάθεια. Τα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στο φαρμακείο περιέχουν φυτικές ουσίες, έλαια, βιταμίνες και ενεργά συστατικά, που εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους και ευνοούν την αποβολή του, που ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία και διευκολύνουν την απομάκρυνση των τοξινών και των υγρών. Αν συνδυαστούν με ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, με ήπια εκγύμναση και με την τοπική εφαρμογή μιας καλλυντικής σύνθεσης για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας και πιθανότατα θα μας βοηθήσουν να έχουμε ορατά αποτελέσματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ

Για τοπικό πάχος: Αν το πρόβλημά σας δεν είναι η κυτταρίτιδα, δηλαδή έχετε απλώς «ψωμάκια» ή μερικά παραπανίσια κιλά στους γλουτούς, στους μηρούς ή στην κοιλιά, επιλέξτε μια κρέμα «μείωσης πόντων».

Για κυτταρίτιδα και κατακράτηση υγρών: Αν η κυτταρίτιδα είναι επίμονη, προκαλεί προβλήματα στη μικροκυκλοφορία του αίματος και κάνει τα πόδια σας να βαραίνουν και να πρήζονται, αναζητήστε ένα αντικυτταριτιδικό τζελ ή λάδι, πάντα με αντι-οιδηματικά συστατικά, και ενισχύστε τη δράση του με ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Για εγκατεστημένη κυτταρίτιδα: Αν η καπιτονέ όψη της επιδερμίδας σας είναι πολύ σκληρή στην υφή και εσείς κάνετε εύκολα κατακράτηση υγρών, καλύτερα να αναζητήσετε ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας (κρέμα ή λάδι) με αποσυμφορητική δράση, το οποίο να εφαρμόζεται με μασάζ.

Για τη χαλάρωση: Αν σας απασχολεί η έλλειψη σφριγηλότητας, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω απώλειας βάρους, επιλέξτε ένα αδυνατιστικό-συσφιγκτικό προϊόν (κρέμα ή ορό) με συστατικά που προσφέρουν τόνωση και αμέσως ορατό εφέ λίφτινγκ. -Λένα Ιωαννίδου

gynaikamag.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook