Την Αντιπεριφέρεια Χανίων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης ο οποίος παρευρέθηκε στη σύσκεψη που οργανώθηκε από κοινού από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Ο Χανιώτης πολιτικός ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δρυμός, καθώς και για τον σχεδιασμό των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το πρόβλημα στελέχωσης του Δρυμού με εποχικό προσωπικό, η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και θέματα πολιτικής προστασίας.

Αναφορικά με το μείζον θέμα της στελέχωσης, ο κ. Βαλυράκης σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά ο Δρυμός.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο εντός του Φαραγγιού όσο και στην έξοδο αυτού, στην Αγ. Ρουμέλη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι φυσικό μνημείο μοναδικού κάλλους σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρισμένο από την \”Ουνέσκο\” και μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τα Χανιά. Είναι ζωτικής σημασίας για την τουριστική κίνηση στα Χανιά αλλά και όλη την Κρήτη. Πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές του με έμφαση στα λιμάνια που το εξυπηρετούν και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του».

Τέλος ο υποψήφιος βουλευτής επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση του Εθνικού Δρυμού με πρόσθετο πυροσβεστικό προσωπικό -πλέον αυτού που προβλέπεται για αντιπυρική προστασία- που θα αναλάβει τις επιχειρήσεις διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook