Περισσότερα τεχνικά στοιχεία για την OPC έκδοση του Astra, έδωσε η Opel. καταρχάς, θα διαθέτει τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 280 ίππων με την ροπή του να αγγίζει τα 40,8 kgm! Η τελική ταχύτητα αναμένεται να φτάνει τα 250 km/h και το 0-100 km/h επιτάχυνσης θα είναι κάτω από τα 6,0 sec.

Τα αμορτισέρ της ZF Sachs, τα γόνατα HiPerStruts, το μηχανοτρονικό σύστημα πλαισίου FlexRide, το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα και τα φρένα της Brembo εξασφαλίζουν κορυφαίο κράτημα. Η πρόσφυση βελτιώνεται περαιτέρω με τις ζάντες 19 ιντσών και ελαστικά 245/40.

Συγκεκριμένα το σύστημα FlexRide έχει ρυθμιστεί για τις ανάγκες ενός μοντέλου OPC και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε ένα από τα τρία προγράμματα: Standard (με έμφαση στην άνεση), Sport (γίνονται πιο σκληρές οι αναρτήσεις και πιο άμεσο το σύστημα διεύθυνσης) και OPC (ακόμη πιο γρήγορο το τιμόνι, πιο άμεση η απόκριση του γκαζιού και ακόμη πιο άκαμπτο το πλαίσιο). Στην τελευταία περίπτωση ο φωτισμός του πίνακα οργάνων γίνεται κόκκινος.

Όσον αφορά το ESP, υπάρχει η στάνταρ θέση λειτουργίας, η Competitive – όπου επεμβαίνει πιο αργά – και η πλήρης απενεργοποίηση όταν το κουμπί κρατηθεί πατημένο για τουλάχιστον 5 sec. Σε σχέση με το Astra 1.6 GTC με τα 180 PS, το OPC έχει σκληρότερα ελατήρια κατά 30% και χαμηλότερο αμάξωμα κατά 10 mm. Επιπλέον, τα σάιλεντ μπλοκ και ο πίσω άξονας είναι πιο άκαμπτα

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook