Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών θα παρουσιαστεί σήμερα ο Μ. Ψωμιάδης, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τα στημένα παιχνίδια που εκκρεμεί εις βάρος του από το περασμένο καλοκαίρι. Στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά από πεντέμισι μήνες κράτησης του στις φυλακές των Σκοπίων, ο 56χρονος, άλλοτε μεγαλοπαράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκδόθηκε χθες το μεσημέρι στις ελληνικές αρχές από κλιμάκιο της Ιντερπόλ στην πΓΔΜ , σε σημείο της λεγόμενης \”νεκρής ζώνης\” του συνοριακού σταθμού της Ελλάδας με την πΓΔΜ, στους Ευζώνους.

 

Με όχημα του ελληνικού κλιμακίου της Ιντερπόλ, ο Μάκης Ψωμιάδης  οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου αργά το απόγευμα τον επισκέφτηκαν τα παιδιά του, Χριστίνα και Σταύρος.

\"\"

Το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι βαρύ, καθώς το πρώην «αφεντικό» της ΠΑΕ Καβάλα αντιμετωπίζει τις πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) κατ\’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ\’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ\’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ\’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ\’ εξακολούθηση.

\"\"

Ο Μ. Ψωμιάδης είχε συλληφθεί στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, σε βίλα στην Ανάβυσσο Αττικής, κατηγορούμενος για τα στημένα ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δηλώνοντας «πολιτικός κρατούμενος» και «θύμα του συστήματος», είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος λόγω διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Τη διαφωνία ήρε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, που με βούλευμά του διέταξε την προσωρινή του κράτηση, πλην όμως, ο 56χρονος είχε ήδη εξαφανιστεί, εγκαταλείποντας την Ελλάδα και αναζητώντας καταφύγιο στη γειτονική πΓΔΜ.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook