Τις προθέσεις της για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών κατέστησε σαφείς η Μαρίν Λεπέν λέγοντας σε συγκέντρωση οπαδών της στο Παρίσι ότι θα ψηφίσει λευκό. Έμμεσα κάλεσε και τους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου να πράξουν το ίδιο.

«Την Κυριακή, 6 Μαΐου, θα ψηφίσω λευκό. Έκανα την επιλογή μου. Καθένας από σας θα κάνει τη δική του, υπεύθυνα και κατά συνείδηση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ελευθερία του πολίτη. Αυτή θα ασκήσω και εγώ.

» Δεν θα εμπιστευτώ και δε θα δώσω ελπίδα σε κανέναν από τους δυο υποψηφίους. Αγαπώ τη χώρα μου πάρα πολύ. Αγαπώ και εσάς πάρα πολύ για να σας οδηγήσω σε ένα δρόμο με ψεύτικες ελπίδες», είπε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «γίναμε το κέντρο βάρους της πολιτικής στη Γαλλία». «Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο ξανά», πρόσθεσε.

Η Λεπέν κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου σε σχέση με άλλες προεδρικές εκλογές αποσπώντας το 17,9% των ψήφων έναντι 28,6% του Φρανσουά Ολάντ και 27,2% του Νικολά Σαρκοζί. Ο υποψήφιος της ενωμένης Αριστεράς, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, απέσπασε το 11,1%.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πριν την ανακοίνωση της Λεπέν οι ψηφοφόροι της έκλιναν προς τον Σαρκοζί, ενώ αυτοί του Μελανσόν προς τον Ολάντ.

Σε ό,τι αφορά τους διεκδικητές της προεδρίας, ο Ολάντ προηγείται με οκτώ μονάδες έναντι του Σαρκοζί, αποσπά δηλαδή το 53-55% έναντι του 45-47% για τον απερχόμενο πρόεδρο.

in.gr με πληροφορίες από Associated Press

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook