Ένας θεός ξέρει πόσο επικίνδυνα είναι τα γεωργικά προϊόντα που φτάνουν στο πιάτο μας, ποτισμένα με επικίνδυνα φυτοφάρμακα αμφίβολης ποιότητας! Μόλις ένα 24ωρο μετά την κατάσχεση ενός τόνου άγνωστης προέλευσης φυτοφάρμακου στην Καρδίτσα και τη σύλληψη του 50χρονου μεταφορέα, άλλος μισός τόνος εντοπίστηκε στις Σέρρες και κατασχέθηκε!

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr,  τα γεωργικά φάρμακα έρχονταν από τη Βουλγαρία χωρίς να φέρουν οδηγίες χρήσης. Προσπάθησαν να τα περάσουν λαθραία στη χώρα δύο 56χρονοι Έλληνες που τα είχαν φορτώσει στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους. Όμως, οι αστυνομικοί που τους έκαναν έλεγχο στον Προμαχώνα Σερρών, ανακάλυψαν τα 90 δοχεία με συνολικά 450 λίτρα γεωργικά φάρμακα.

Οι μεταφορείς συνελήφθησαν αφού στα δοχεία δεν υπήρχε η προβλεπόμενη έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί διάθεσης γεωργικών φαρμάκων, με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Δείγμα των φυτοφαρμάκων εστάλη για ανάλυση στο Χημείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook