Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ στην αγορά επικρατεί αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εντός της ημέρας με θέματα την ενίσχυση του κεφαλαίου των τραπεζών και τις δράσεις που απορρέουν από το δεύτερο Μνημόνιο και τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση έως τον Ιούνιο.

Το Υπουργικό αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση των πρώτων 18 δισ. ευρώ με την μορφή ομολόγων του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης (EFSF) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Στις 14:05 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 1,44% στις 689,85 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 12,6 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 1,65%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 0,49% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 1,12%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 2,55%.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 66 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 33 σε θετικό, ενώ 17 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε αρνητικό έδαφος δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,48%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχυόταν κατά 0,69% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,30%.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 2,19% και στην Ιταλία 1,84%.

Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 τερμάτισε τη συνεδρίαση στις 9,380,25 μονάδες με κέρδη 0,31%.