Δημόσια συζήτηση ανάμεσα στον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον νομπελίστα οικονομολόγο, Γιόσεφ Στίγκλιτς, πραγματοποιήθηκε σήμερα – Τετάρτη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μόντι ανέφερε πως «η  Ευρώπη δεν κινείται πολύ καλά σε ότι αφορά την ανάπτυξη. Αφιερώνει μεγάλη ενέργεια στην οικοδόμηση των θεσμών που δεν διαθέτει. Κάτι που, δυστυχώς, βραχυπρόθεσμα, μπορεί να μην οδηγήσει σε ανάπτυξη».

Παράλληλα ο κ. Στίγκλιτς, υπογράμμισε ότι «η πολιτική λιτότητας, από μόνη της, δεν πρόκειται να αποφέρει αποτελέσματα. Αν δεν συνοδευτεί από άλλες παρεμβάσεις, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Ευρώπη να ανακάμψει, αλλά, αντιθέτως, να χειροτερέψει την κατάσταση. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι καμία μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομία δεν ανέκαμψε σύντομα, μόνο με την συνταγή της λιτότητας. Η κατάσταση, με αυτά τα δεδομένα, θα χειροτερέψει\”, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος.

Την ίδια στιγμή συμβούλεψε τον Ιταλό πρωθυπουργό «να μην επικεντρωθεί τόσο στην περικοπή των δημοσίων δαπανών, αλλά στην αύξηση των αποδοχών των πολιτών, ώστε να μπορέσουν να συντηρηθούν οι δαπάνες. Είναι η ανεργία που, όταν αυξάνεται παράγει έλλειμμα, και όχι το αντίθετο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook