Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το Δήμαρχο Γόρτυνας, Νίκο Σχοιναράκη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα σχολικά συγκροτήματα της Γέργερης, καθώς όταν έφτασε στο Γυμνάσιο οι μαθητές του σχολείου τον υποδέχτηκαν υπό τους ήχους της παραδοσιακής «ασκομανδούρας» ενώ κέρασαν τοπικά παραδοσιακά γλυκά τον ίδιο και την ακολουθία του (αντιδημάρχους και μηχανικούς του Δήμου).Οι μαθητές του Γυμνασίου Γέργερης φρόντισαν με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους, οι οποίοι βρέθηκαν στο χωριό τους στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί η νέα Δημοτική Αρχή σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

Εκτός από το Γυμνάσιο ο Δήμαρχος πήγε και στο Δημοτικό Σχολείο της Γέργερης, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Όπως αποδείχτηκε τόσο το Δημοτικό Σχολείο της Γέργερης όσο και το Γυμνάσιο βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και δεν χρειάζονται παρά μόνο κάποιες μικροεπεμβάσεις και έργα συντήρησης όπως ελαιοχρωματισμούς.

Επίσκεψη και στο γήπεδο
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και η συνοδεία του μετέβησαν στο γήπεδο της Γέργερης όπου τους περίμενε ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Ρούβα ώστε να συζητήσουν για τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ενόψει της επικείμενης ανόδου της ομάδας στην Γ’ Έθνικη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρούβα, Μανώλη Κουτεντάκη απαιτείται η επέκταση της υπάρχουσας κερκίδας, προκειμένου να είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 500 καθήμενων θεατών, ενώ θα πρέπει να τοποθετηθεί και στέγαστρο που θα προφυλάσσει τους φίλαθλους από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Κουτεντάκης ζήτησε ακόμη από το Δήμαρχο την κατασκευή δημοσιογραφικών θεωρείων και τέλος την επέκταση των αποδυτηρίων για να γίνουν ακόμη πιο λειτουργικά για τους αθλητές. Ο Δήμαρχος Γόρτυνας από την πλευρά του αφού έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Ρούβα για την εκπληκτική πορεία της ομάδας του, έδειξε θετικός στην υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων και δεσμεύτηκε πως ο Δήμος θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να δρομολογηθούν οι αναγκαίες επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοιναράκη όλες οι ενέργειες από πλευράς Δήμου θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς και το γήπεδο της Γέργερης να λάβει άδεια από την διοργανώτρια αρχή για να διεξάγονται σε αυτό αγώνες ανάμεσα σε επαγγελματικές ομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook