Επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr, για τον κατάπλου του ελικοπτεροφόρου του Αμερικανικού Ναυτικού USS Kearsarge, στο λιμάνι της Σούδας, το οποίο θα συμμετέχει στη διεθνή δύναμη που πλέει ανοικτά της Βεγγάζης στη Λιβύη.

Το ελικοπτεροφόρο, μεταφέρει περίπου 2.000 πεζοναύτες, που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να επιχειρήσουν ανά πάσα στιγμή σε «καυτές» περιοχέ, ενώ έχει 1.100 ναύτες πλήρωμα και 77 αξιωματικούς.

Το USS Kearsarge μεταφέρει επίσης αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη, ενώ είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx.

Οι Αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δυνάμεις, σφίγγουν σταδιακά τον κλοιό, ενώ εντείνεται και η ψυχολογική πίεση της διεθνούς κοινότητας στο καθεστώς Καντάφι.

Προς το παρόν το ενδεχόμενο της στρατιωτικής επέμβασης δεν προκρίνεται από τον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, ενώ για όλα θα χρειαστεί απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.