Ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες προεκλογικές συναντήσεις του Φρανσουά Ολάντ και του Νικολά Σαρκοζί λιγότερο από δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής της 6ης Μαΐου.

Ο κ. Ολάντ βρέθηκε στη Μοζέλ της Λορένης όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους με πολλούς από τους οποίος είχε ιδιαίτερες συζητήσεις. «Είστε το μέλλον της Δημοκρατίας» δήλωσε ο ίδιος αποχωρώντας καταφέρνοντας με δυσκολία να ακουστεί λόγω της επιδοκιμασίας του πλήθους. «Αν εκλεγώ πρόεδρος την Κυριακή θα μειώσω την ανεργία των νέων τουλάχιστον στο μισό» υποσχέθηκε ο κύριος Ολάντ στους κατοίκους της Μοζέλ που πλήττονται από την ανεργία και ψήφισαν σε ποσοστό 30% τη Μαρίν Λε Πέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 22ας Απριλίου.

Ο Νικολά Σαρκοζί από το Βεντέ της Δυτικής Γαλλίας όπου επέλεξε να εμφανιστεί για την τελευταία του προεκλογική συνάντηση δήλωσε πως «όλα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού». Ο κ. Σαρκοζί επέλεξε να τα βάλει με τα Μέσα Ενημέρωσης και τους πολιτικούς του αντιπάλους, παρουσιάζοντας το σύνηθες πρόσωπο του «θύματος του συστήματος». «Ο Μισέλ Πικολί με συνέκρινε με τον Φράνκο, ο Μελανσόν με τον Λαβάλ και οι Κομουνιστές με τον Πετέν και την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Τροκαντερό την παρομοίωσαν με τη Νυρεμβέργη. Ποιός μπορεί λοιπόν να μου κάνει μαθήματα Δημοκρατίας» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί μπροστά σε περίπου 2.500 ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή ο ακήρυχτος πόλεμος του Νικολά Σαρκοζί με τον γαλλικό Τύπο εντείνεται με τον κύριο Ζαν – Φρανσουά Κοπέ, Γενικό Γραμματέα του UMP να κατηγορεί συλλήβδην δημοσιογράφους για πόλεμο εναντίον του Νικολά Σαρκοζί και εξαιρετικά ευνοϊκή αντιμετώπιση του Φρανσουά Ολάντ. «Υπάρχουν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που συμμάχησαν με τον Ολάντ για να κάψουν τον Σαρκοζί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοπέ.

Τελευταία ημέρα που επιτρέπονται και οι δημοσκοπήσεις στο γαλλικό τύπο είναι επίσης η σημερινή και η εφημερίδα “Le Monde” δημοσιεύει έρευνα της εταιρείας Ipsos σύμφωνα με την οποία ο Φρανσούα Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 52,5% έναντι 47,5% του Νικολά Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook