Σε έναν τεράστιο καμβά θα μετατραπεί ο οικισμός των Ματάλων την Κυριακή 27 Μαΐου καθώς ο δήμος Φαιστού διοργανώνει για δεύτερη φορά Street Painting Event στο πλαίσιο του διεθνούς Matala Festival 2012.

Το φεστιβάλ φέτος διοργανώνεται από τις 2 έως 4 Ιουνίου και μία εβδομάδα πριν καλλιτέχνες, ζωγράφοι, φοιτητές, αλλά και μαθητές απ’ όλη την Κρήτη θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκφραστούν στους δρόμους και τα σοκάκια του οικισμού. Οι καλύτερες δημιουργίες, (από επαγγελματίες ή ερασιτέχνες) πρόκειται να λάβουν πλούσια δώρα όπως πακέτα διαμονής και και δωροεπιταγές.

Οι συμμετέχοντες έρχονται μόνο με τα πινέλα τους, ενώ οι διοργανωτές αναλαμβάνουν να τους παρέχουν όλα τα χρώματα. Τα πινέλα θα πρέπει να είναι μεγάλου μεγέθους, αφού ο κάθε «καμβάς» δρόμου, θα έχει διαστάσεις περίπου 3 μέτρα επί 2 μέτρα. Οι διοργανωτές του Street Painting έχουν σκοπό να δώσουν στο pre event τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής με κεντρική θεματική την αγάπη, την ειρήνη και τη δημιουργία.

Εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης δημιουργών, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ανοίγουν από τώρα τη διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής, ενώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα των καλλιτεχνικών διευθυντριών του event Κατερίνα 6947088432 ([email protected]) και Λίντα 6934831819 ([email protected]).