Για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο Ρέθυμνο η «γιορτή κρητικής διατροφής», που διοργανώνουν από κοινού η αντιπεριφέρεια και ο δήμος Ρεθύμνου, με την συμμετοχή τοπικών παραγωγών.

Η έκθεση τοπικών προϊόντων θα γίνει στο δημοτικό κήπο της πόλης μας από την 1η έως και τις 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο της προώθησης και της προβολής των προϊόντων του νησιού μας και δει του Ρεθύμνου. Η εν λόγω εκδήλωση, θα περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσία πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα γραφεία της αντιπεριφέρειας ενημερωτική συνάντηση με τους τοπικούς παραγωγούς και τις επιχειρήσεις. Μάλιστα στη συνάντηση συμμετείχαν και όσοι παραγωγοί και επιχειρήσεις του Ρεθύμνου ενδιαφέρονται να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην έκθεση τοπικών προϊόντων της «γιορτής κρητικής διατροφής».

Μιλώντας σχετικά η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή, τόνισε πως για την περιφέρεια είναι πολύ σημαντικό το θέμα της προβολής της Κρήτης, αλλά και του Ρεθύμνου ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην προώθηση του πρωτογενούς τομέα. «Μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις -είπε- θεωρούμε ότι προωθούμε τα προϊόντα μας, αλλά και η προβολή του Ρεθύμνου σαν ένα τουριστικό προϊόν που έχει βαρύνουσα σημασία για την Κρήτη».

Από την δική της πλευρά η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, μίλησε για την ισχύ εν τη ενώσει, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «φέτος ο δήμος είναι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί ξεκινά ένας νέος θεσμός με βάση, με σεβασμό και με τα «πόδια» του στους παλιούς θεσμούς, ιδιαίτερα της γιορτής κρασιού, της τόσο πετυχημένης γιορτής που είχαμε τα τελευταία χρόνια μέσα στον δημοτικό κήπο και την αγροτουριστική συνεργασία που ξεκίνησε πέρυσι σαν ένας νέος δυνατός θεσμός που αφορά τον τόπο μας, τους θεσμούς μας, τους ανθρώπους μας και τα προϊόντα μας».

Σημειώνεται τέλος πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα της αντιπεριφέρειας 28313 40706, 28313 40801 και 28310 40052.

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook