Ακριδόπληκτη κήρυξε την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου ύστερα από την εμφάνιση μεγάλων πληθυσμών ακρίδων σε διαφορές περιοχές.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατόπιν εντολής της αντιπεριφερειάρχη, κλιμάκιο γεωπόνων αποτελούμενο από τον δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Παναγιώτη Καλφούντζο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Δρ. Εντομολογίας κ. Δημήτρη Σταυρίδη μετέβη στην περιοχή Μακρυχωρίου – Παραποτάμου.

Το κλιμάκιο, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεμπών κ. Δημήτρη Τσέτσιλα και γεωπόνους του δήμου επισκέφτηκε την ευρύτερη περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και δόθηκαν οι απαραίτητες συστάσεις και οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επιπλέον, η Π.Ε. Λάρισας θα χορηγήσει δωρεάν φάρμακο στο Δήμο Τεμπών για την καταπολέμηση των ακρίδων, η οποία θα διενεργηθεί με ειδικά συνεργεία που έχει συστήσει ο δήμος.

Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει αμέσως μόλις εντοπίζονται ακριδοκηλίδες, να ενημερώνεται η αρμόδια Υπηρεσία της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ώστε να λαμβάνονται άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα καταπολέμησης και να μην εξαπλώνονται οι πληθυσμοί των ακρίδων σε μεγάλες εκτάσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook