Την τελευταία της πνοή άφησε στις 02:30  τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 82 ετών, η Μαρίκα Μητσοτάκη.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κόρη της και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου επρόκειτο να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Επίσης για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές δεν ήρθε στα Χανιά για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 8 Μαΐου στις 11:00 πμ στον Άγιο Διονύσιο στην Αθήνα.

Στη συνέχεια της ίδιας μέρας η σορός της εκλιπούσης θα μεταφερθεί στα Χανιά και συγκεκριμένα στην εκκλησία της Αγ. Μαγδαληνής στη Χαλέπα, όπου θα παραμείνει όλη τη νύχτα και μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου οι φίλες και οι φίλοι στα Χανιά και στην Κρήτη να έχουν την ευκαιρία του ύστατου αποχαιρετισμού, του τελευταίου αντίο.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη στη συνέχεια θα ταφεί στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι Χανίων.

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1930. Γόνος γνωστής αστικής οικογένειας της μεσοπολεμικής Αθήνας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια η Μαρίκα Γιαννούκου μεγαλώνει σε ένα ιδανικά προστατευμένο περιβάλλον. Η πολιομυελίτιδα σημαδεύει τα ανέμελα παιδικά της χρόνια. Παλεύει με πείσμα την αρρώστια. Υποβάλλεται σε δύσκολες εγχειρίσεις στις ΗΠΑ και μέχρι τα 18 της χρόνια ζει με τον εφιάλτη της μόνιμης παράλυσης. Είναι η εποχή που η γνωριμία της με τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη αλλάζει την ζωή της.

Στις 6 Ιουνίου 1953 ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας. Ευτυχισμένα χρόνια. Η οικογένεια της μεγαλώνει σιγά σιγά. Πρώτα η Ντόρα, δύο χρόνια αργότερα η Αλεξάνδρα, μετά η Κατερίνα και πολλά χρόνια αργότερα, ο Κυριάκος. Στέκεται στο πλευρό του συζύγου της για 60 χρόνια, στα εύκολα και στα δύσκολα. Η οικογένειά της βρίσκεται πάνω από όλα και η κουζίνα της αποτελεί χώρο ιεροτελεστίας όπου αναπτύσσονται οι σχέσεις των ανθρώπων.





Στις 17 Απριλίου 2012 η Μαρίκα Μητσοτάκη εισήχθη στο Ευγενίδιο Θεραπευτήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, πέρα από τα κινητικά λόγω της πολυομυελίτιδας που υπέστη σε νεαρή ηλικία.

 Την Πρωτομαγιά του 2012 η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε δραματικά και η Μαρίκα Μητσοτάκη νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη σε καταστολή,μέχρι σήμερα 6 Μαίου 2012 στις 2:30 τα ξημερώματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook