Εγκαινιάστηκε το πρώτο υπερσύγχρονο, ακτινοθεραπευτικό Κέντρο για παιδιά στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο Παίδων \”Αγλαΐα Κυριακού\”. Το ακτινοθεραπευτικό κέντρο, άρχισε από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, \”Φλόγα\”, με στόχο τη βελτίωση της φροντίδας των παιδιών με καρκίνο.Η συμβολή του αναμένεται να είναι ουσιαστική, καθώς η χρήση μηχανημάτων νέας τεχνολογίας και στους κατάλληλους χώρους, μειώνει τις παρενέργειες, που στην παιδική ηλικία παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υγείας.

Η προμήθεια του εξοπλισμού έγινε με ευθύνη της ΟΠΑΠ Α.Ε. και θα λειτουρεί σε δύο βάρδιες, δεχόμενο ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

Τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και παρέστησαν η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, Γιάννης Μανιάτης, ο γγ της Βουλής Μ. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Marfin Investment Group Ανδρέας Βγενόπουλος, ο γγ του υπουργείου Υγείας Γιώργος Κατριβάνος, η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων \’\’Αγλαϊα Κυριακού\’\’, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια \”Φλόγα\”, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook