Ένας άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε στην Τοζέρ, μια τουριστική πόλη στη νοτιοδυτική Τυνησία, υπέκυψε στα τραύματά του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακή πηγή. Ο 35χρονος 'Αλι Μαρζούκι πέθανε την Κυριακή, μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο εγκαυμάτων Μπεν Αρούς, κοντά στην Τύνιδα.

«Υπέκυψε λόγω των εγκαυμάτων που έφερε σε όλο του το σώμα», είπε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Ο Μαρζούκι, που ήταν οδηγός ταξί, αυτοπυρπολήθηκε το Σάββατο σε μια πλατεία της Τοζέρ, που απέχει 500 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο της πόλης, περιλούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά στα ρούχα του. Οι λόγοι που οδήγησαν τον Μαρζούκι στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι δεν ήταν φτωχός όμως διεκδικούσε ένα οικόπεδο από το κράτος. Οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες έχουν πολλαπλασιαστεί στην Τυνησία μετά την αυτοπυρπόληση του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, ενός πλανόδιου πωλητή στο Σίντι Μπουζίντ, ο θάνατος του οποίου οδήγησε στην εξέγερση που ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Μπεν 'Αλι, στις 14 Ιανουαρίου 2011.