Πάντα πρωτοπόροι οι Ιάπωνες επιστήμονες αυτή τη φορά πήγαν την τεχνολογία του κινητού τηλεφώνου ένα βήμα πιο πέρα. Δημιούργησαν το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο, που έχει σχήμα ανθρώπου (σαν μικρή κούκλα) και η εξωτερική του επιφάνεια θυμίζει έντονα το ανθρώπινο δέρμα. Όπως υποστηρίζουν, σκοπός τους είναι να επιτρέψουν στους χρήστες να αισθάνονται πιο κοντά σε αυτούς με τους οποίους συνομιλούν, σαν να τους αγγίζουν.

Η ανατρεπτική αυτή συσκευή κατασκευάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οζάκα, της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo και άλλων επιστημονικών ινστιτούτων, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση του ανθρώπου με τον οποίο συνομιλείτε», υποστηρίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών στις Προωθημένες Τηλεπικοινωνίες (ATR), που περιγράφει τη συσκευή ως «επαναστατικό τηλεπικοινωνιακό μέσο».

\"\"

\"\"

Το πρωτότυπο, που σκοπίμως έχει ασαφή χαρακτηριστικά (μπορεί κανείς να το εκλάβει ως αρσενικό ή θηλυκό, μικρής ή μεγάλης ηλικίας), έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την ανθρώπινη παλάμη. Ένα ηχείο βρίσκεται τοποθετημένο στο κεφάλι της \”κούκλας\” και ένα λαμπάκι LED στο στήθος ανάβει ή σβήνει, ανάλογα με το αν το κινητό ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται.

Οι δημιουργοί του ευελπιστούν να κυκλοφορήσουν το κινητό στο εμπόριο, αφού έχουν στο μεταξύ προσθέσει σε αυτό πρόσθετες λειτουργίες, όπως η αναγνώριση εικόνων και φωνής.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook