Η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο θα σταματήσει αύριο Τετάρτη την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου για να διαμαρτυρηθεί για τις κακοποιήσεις που υπέστη στη φυλακή, όπως δήλωσε σήμερα η κόρη της Γεβγκένια.

Ο γερμανός γιατρός Λουτς Χαρμς, ο οποίος έχει μεταβεί στην Ουκρανία για να υποβάλει σε θεραπεία την Τιμοσένκο, «θα βοηθήσει τη μαμά να σταματήσει την απεργία πείνας από αύριο», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γεβγκένια Τιμοσένκο αφού επισκέφθηκε τη μητέρα της στη φυλακή του Χαρκίβ όπου κρατείται από τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, «Φυλακή, δίωξη και ποδόσφαιρο: πως το όνειρο για το Ουκρανικό Euro 2012 βγήκε πικρό», με αυτό τον τίτλο το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN περιγράφει τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία με την υπόθεση Τιμοσένκο να κλονίζει τις σχέσεις της χώρας με τη Δύση.

Ετσι λοιπόν η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει επ' αόριστον τη σύνοδο κορυφής ηγετών της κεντρικής Ευρώπης που επρόκειτο να φιλοξενήσει εντός της εβδομάδας στη Γιάλτα, καθώς οι πρόεδροι πολλών ευρωπαϊκών χωρών αρνούνται να συμμετάσχουν.

Παράλληλα, αβέβαιες κρίνονται οι συμμετοχές ευρωπαϊκών χωρών στο αθλητικό γεγονός που θα διεξαχθεί σε λίγο καιρό σε Ουκρανία και Πολωνία. Κάτι που σίγουρα δεν ευχαριστεί τον πρόεδρο Βίκτωρ Γιούσενκο ο οποίος, όπως θυμίσει το δημοσίευμα του CNN, προωθούσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου λέγοντας ότι «θα δείξουμε σε εκατομμύρια οπαδούς την αξέχαστη γοητεία των πόλεών μας και την ιστορία τους. Θα δείξουμε την φιλοξενία και την κουλτούρα μας»… Κάτι που βέβαια επιδεικνύει με ζήλο τον τελευταίο καιρό με την ηγέτιδα της «πορτοκαλί επανάστασης» ενώ είναι έγκλειστη σε σωφρονιστικό ίδρυμα, να πέφτει θύμα βίαιης συμπεριφοράς από υπαλλήλους του.