Η Γαλλία πρέπει να εφαρμόσει \”όπως ακριβώς είναι\” το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο, το οποίο δεν πρέπει να \”αποδυναμωθεί ως προς την ουσία του\” με την προσθήκη μιας συνιστώσας της ανάπτυξης, δήλωσε την Τρίτη σε συνέντευξη του ο Γεργκ Ασμουσεν, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

\”Περιμένω από τη Γαλλία να εφαρμόσει, όπως ακριβώς είναι, το δημοσιονομικό σύμφωνο. Επίσης, πιθανολογώ ότι η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει την υπόσχεσή της να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%\”, δηλώνει ο \’Ασμουσεν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Handelsblatt που θα δημοσιευτεί στο αυριανό της φύλλο.

\”Πρέπει να είναι σαφές ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο —που θα διευρυνθεί με ένα στοιχείο για την ανάπτυξη— δεν πρέπει να αποδυναμωθεί ως προς την ουσία του\”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει πει επανειλημμένα ότι τάσσεται υπέρ της προσθήκης ενός \”συμφώνου ανάπτυξης\” στο \”δημοσιονομικό σύμφωνο\”, που απαιτεί από τα κράτη να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά τους.

Αλλά κάθε φορά φρόντιζε να διευκρινίσει ότι αυτό το \”σύμφωνο ανάπτυξης\”, που θα πρέπει να απέχει από την αύξηση των δημοσίων δαπανών, θα πρέπει να βασίζεται κατά κύριο λόγο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η απελευθέρωση των αγορών εργασίας και οι \”ενάρετοι\” κρατικοί προϋπολογισμοί. Το Βερολίνο προειδοποίησε σήμερα από την πλευρά του, ότι \”δεν είναι δυνατόν να επαναδιαπραγματευτεί το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο\”, με δηλώσεις του εκπροσώπου της καγκελαρίου Μέρκελ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook