Ένα αεροσκάφος τύπου Σούπερτζετ 100, το οποίο κατασκευάζει ο ρωσικός όμιλος Σουχόι και στο οποίο επέβαιναν 48 άνθρωποι- 46 επιβάτες και 2 μέλη πληρώματος- εξαφανίστηκε από τις οθόνες ραντάρ στην διάρκεια μιας πτήσης επίδειξης πάνω από την Τζακάρτα, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ινδονησίας.

"Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στην περιοχή Μπογκόρ", νότια της Τζακάρτα, ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας επιχειρήσεων διάσωσης της Ινδονησίας.

"Κάνουμε έρευνες και θα μάθουμε εάν συνετρίβη ή όχι", πρόσθεσε ο Γκάγκα Πρακόσο ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι των αγνοούμενων βρίσκονται στο αεροδρόμιο Χαλίμ Κουσούμα της Τζακάρτα και περιμένουν νέα γεμάτοι αγωνία.

Η υπηρεσία διάσωσης ανέφερε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 46 άνθρωποι αλλά ο Ντμίτρι Σαλόνταφ, ακόλουθος Τύπου στη ρωσική πρεσβεία στην Τζακάρτα, είπε ότι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι σε αυτό επέβαιναν 44 άνθρωποι, οκτώ εκ των οποίων είναι μέλη του ρωσικού πληρώματος και ορισμένοι εκ των οποίων δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με τον κατάλογο 36 ονομάτων των επιβατών που κατατέθηκε στο αεροδρόμιο Χαλίμ, οι περισσότεροι ήταν εκπρόσωποι των ινδονησιακών αεροπορικών εταιριών και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ενώ υπήρχαν επίσης πέντε δημοσιογράφοι κι ένας εκπρόσωπος της γαλλικής κατασκευάστριας κινητήρων SNECMA, με βιετναμέζικο όνομα.

real.gr