Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και ο κ. Ξένος Γιώργος από τον ΠΑΟΔΑΝ με θέμα την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης στις δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Είναι ένα σημαντικό γεγονός όπου θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, δεδομένου ότι η Ολυμπιακή φλόγα είναι φορέας αξιών, φορέας ιδεών, φορέας πολιτισμού και κυρίως μεταφέρει αιώνιες πανανθρώπινες αξίες οι οποίες γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Αξίες όπως η αρμονία, η ισορροπία, η συνεργασία, η αγωνιστικότητα, η αλήθεια και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη και η συνύπαρξη , η εντιμότητα και η δικαιοσύνη. Αυτές οι αξίες απετέλεσαν την βάση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Η Ολυμπιακή φλόγα μπορεί σήμερα να αποτελέσει σύμβολο αναγέννησης και ανάτασης του Ελληνικού λαού, ο οποίος περνάει δύσκολα, αλλά μπορεί επίσης να αναπτύξει αυτές τις μεγάλες αξίες που μεταφέρει η αρχαία Ελλάδα όπου μαζί με το πνεύμα του ολυμπισμού μπορούν να δώσουν λύσεις στα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα ενός κόσμου που είναι σε παρακμή και κρίση!»

Ο κ. Ξένος Γιώργος από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας και της Τελετής Αφής και κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν δυναμικό «παρών», στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας . Καλεσμένοι είναι και οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας και θα έχουν την τύχη παρακολουθώντας την Τελετή, να ταξιδέψουν μέσα στον χρόνο και στην ιστορία του Ολυμπισμού και του αθλητισμού.

Είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε ότι τιμάμε και σεβόμαστε την παράδοση των προγόνων μας, που εμπνεύστηκαν και γέννησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παράλληλα να στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι μια υπερήφανη και αξιοπρεπής χώρα που δεν το βάζει εύκολα κάτω.

Στο Δήμο Αγίου Νικολάου τη φλόγα μεταφέρουν οι Λαμπαδηδρόμοι:

Θάνος Κορομπύλιας, Γιάννης Κοκολάκης, Μιχάλης Λεμονής, Aθανασία Παπουτσάκη, και Φώτης Φωτάκης,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook