Ονομάζεται Ινώ Μενεγάκη, είναι ηθοποιός και είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια της σημερινής ημέρας. Είναι η πρωθιέρεια που αυτή τη στιγμή ανάβει  την φλόγα στην αρχαία Ολυμπία, για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου αλλά και της Γαλλικής φιλολογίας διαθέτει εμπειρία στην αφή της φλόγας αφού αποτελούσε ιέρεια του χορού από το 1996.

Η αφή της φλόγας ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου και έκτοτε σημαντικές γυναίκες προσωπικότητες συνέδεσαν το όνομά τους μ΄αυτήν. Η Κούλα Πράτσικα , η Μαρία Αγγελακοπούλου, η Αλέκα Κατσέλη, η Μαρία Μοσχολιού, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Μαρία Παμπουκίδη, η Θάλεια Προκοπίου και  η Μαρία Ναυπλιώτου ήταν πρωθιέρειες που έτυχαν μιας τέτοιας τιμής.

Μάλιστα η μεγάλη κυρία του θεάτρου Αλέκα Κατσέλη είχε πει «Τις φορές που άναψα την Ολυμπιακή φλόγα αισθανόμουν ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς απευθυνόμουν στον Δία. Δεν είναι εύκολη αυτή η μέθεξη, έπρεπε να μετουσιωθείς , να ανυψωθείς , έπρεπε να νιώσεις ότι μιλάς με την ανώτερη δύναμη των αρχαίων…»  

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook