Τελευταία ενημέρωση: 19:05

Τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Προτείνω συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη» είπε και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014. Τόνισε ότι βασικοί της στόχοι θα πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

«Δεν διεκδικούμε τίποτα πέραν από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Βενιζέλος: η πρόταση Κουβέλη συμπίπτει με τη δική μας

Για καλό οιωνό μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του.

«Η πρόταση Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση σχεδόν συμπίπτει με τη δική μας πρόταση» είπε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντάς την «υπεύθυνη και συγκεκριμένη».

Συμφωνούμε, όπως εξήγησε, στους στόχους για παραμονή πάση θυσία της χώρας στην ευρωζώνη και το ευρώ και για υπέρβαση του μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι η απαλλαγή από το μνημόνιο μπορεί να γίνει σε ορίζοντα τριετίας.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα συνεχίσει τις επαφές του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε. Για αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ.Σαμαρά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook