Δημοσίευμα της Wall Street Journal και του πρακτορείου Dow Jones Newswires αναφέρεται στα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα και τα δύο ναυάγια των διερευνητικών εντολών που έλαβαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τη "σκυτάλη" παίρνει την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην τελευταία παράγραφο του εκτενούς αφιερώματος στις επόμενες μέρες των εκλογών, το δημοσίευμα αποκαλύπτει, ότι μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δείχνουν άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.

Όπως αναφέρει όμως, ο κ. Σαμαράς εκτιμά και ελπίζει, ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, δεν θα τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, εξαιτίας της απόφασής του να καταγγείλει το Μνημόνιο.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ειδικότερα, προκαλούν νέο "πονοκέφαλο" στα στρατόπεδα των δύο κομμάτων.

Για τις μυστικές δημοσκοπήσεις, το δημοσίευμα δεν αναφέρει κάτι περισσότερο, ενώ δεν γίνονται γνωστά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη το άρθρο αναφέρεται στην απόφαση των Ευρωπαίων συμμάχων της Ελλάδας να εκταμιεύσουν μόνο ένα μέρος της επόμενης δόσης του δανείου για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, ως προειδοποίηση ότι τόσο η έξωθεν βοήθεια όσο και η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη δεν είναι δεδομένες.

"Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν στην εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ για την επόμενη δόση, κρατώντας 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, αναμένοντας τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα", αναφέρεται.

Ακόμη, ο αρθρογράφος αναφέρει, πως η εκταμίευση των 4,2 δισ. ευρώ είναι απαραίτητη για την αποπληρωμή του ομολόγου, που λήγει στις 15 Μαΐου και έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

news247.gr