Κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα διαβάζει στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη το βιοτικό επίπεδο θα επιδεινωνόταν δραματικά και θα υπήρχε ο κίνδυνος πραξικοπήματος.

«Χρειάζεται να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας» από την Ευρώπη, τόνισε ο ευρωβουλευτής. «Εάν οι Έλληνες αφεθούν μόνοι τους, υπάρχει το ρίσκο πραξικοπήματος» είπε σε συνέντευξή του στη γαλλική Monde.

Σε περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, υποστήριξε,  «η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι ακόμη πιο δραματική. Κανείς δεν ξέρει πώς η χώρα αυτή θα λειτουργήσει με νέες δραχμές».

Σχετικά με τις διευρευνητικές εντολές στην Αθήνα για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Κον Μπεντίτ εκτίμησε ότι πρέπει να βρεθεί «μία πόρτα διεξόδου» για συνομιλίες με τα κόμματα της Αριστεράς, περιλαμβανομένων και των πιο ριζοσπαστικών.

Έτσι, υποστηρίζει, οι δυνάμεις θα κατανοήσουν ότι πρέπει να σεβαστούν τις υπάρχουσες δεσμεύσεις, επιτρέποντας στην Ελλάδα να μείνει στο κοινό νόμισμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook