Η αυλαία του «Φεστιβάλ Αντίποδες 2011» ανοίγει αύριο Σάββατο, 5 Μαρτίου, με το «Γλέντι», που διοργανώνεται στην οδό Λόνσντεϊλ, στο κέντρο της Μελβούρνης.

Την επίσημη έναρξη του «Φεστιβάλ Αντίποδες» θα κάνουν ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Τεντ Μπέιλιου και ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ, στις 7 το βράδυ, παρουσία εκπροσώπων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ομοσπονδιακών και πολιτειακών βουλευτών, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, χορηγών του φεστιβάλ, παροικιακών παραγόντων και με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων κόσμου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Αντίποδες» είναι εμπλουτισμένο από μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το «Φεστιβάλ Γεύσεις της Ελλάδας» και το «Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου».

Το «Γλέντι», που φέτος έχει αποκριάτικο χαρακτήρα, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αντίποδες και το πρόγραμμά του περιέχει μουσική, χορό, μεγάλη ποικιλία φαγητών και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και τα γούστα.

Ο χώρος της οδού Λόνσντεϊλ όπου διοργανώνεται το «Γλέντι», είναι ειδικά διαρρυθμισμένος και χωρίζεται σε τρία βασικά τμήματα:

– Ελληνική Κουζίνα: Οι λάτρεις της ελληνικής κουζίνας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους γνωστούς σεφ Φίλιππα Βάκο (Philhellene), την Άντζελα Νικολέτου (Angela’s Kitchen) σε μια επίδειξη μαγειρικής κλασσικών ελληνικών φαγητών.

– Παιδική Χαρά: Ένας παιχνιδοχώρος για παιδιά, με ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως χορούς, τραγούδια, ζωγραφική, παιχνίδια, λούνα παρκ και διαγωνισμούς.

– Πλατεία: Ένας χώρος αφιερωμένος στον Ελληνικό Πολιτισμό και Τέχνη. Παροικιακοί οργανισμοί θα παρουσιάσουν αποκριάτικα ήθη και έθιμα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και διαγωνισμοί , όπως:

– «Ζορμπάς μέχρι τελικής πτώσης!», με δώρο ένα εισιτήριο για την Ελλάδα.

– Ο καλύτερος ελληνικός καφές στη Μελβούρνη. Η αναζήτηση του καλύτερου καφετζή με πλούσια δώρα.

Επίσης, οι ελληνικής καταγωγής παρουσιαστές ειδήσεων στο κανάλι 10, Γιώργος Ντονίκιαν και Ελένη Καπάλου, θα βρίσκονται στην κύρια εξέδρα στις 6.30μμ το Σάββατο το βράδυ, όπου θα είναι οι επίσημοι τελετάρχες της βραδιάς.

Αποκορύφωμα οι ζωντανές συναυλίες με τα δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα «Τα παιδιά από την Πάτρα» και «Zig Zag που θα εμφανιστούν το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ στις 8.00μμ.

Tου Δημήτρη Ωραιόπουλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook