Το Επιμελητήριο Λασιθίου μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. προχώρησε στην υλοποίηση ενός εκπτωτικού σχήματος για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου ευελπιστώντας ότι έτσι θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

Το εκπτωτικό σχήμα περιλαμβάνει την κάρτα επισκέπτη η οποία θα παραδίδεται σε όλους τους επισκέπτες-τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων και η οποία θα πληροφορεί για το ειδικό σήμα αναγνώρισης επιχείρησης που θα παρέχει ειδικές εκπτώσεις σε προϊόντα-υπηρεσίες στους επισκέπτες αυτούς.

Το Επιμελητήριο καλύπτοντας το κόστος εκτύπωσης θα διανέμει τα ειδικά αυτοκόλλητα σήματα σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή κατά τη διάρκεια επίσκεψης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης.

Καλούνται όλες οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο εκπτωτικό αυτό σχήμα, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση η οποία θα βρίσκεται στα γραφεία αλλά και το ιστότοπο του Επιμελητηρίου Λασιθίου (http://www.epimlas.gr/port-visitor/) και να την καταθέσουν προκειμένου να παραλάβουν το σχετικό αυτοκόλλητο σήμα το οποίο θα πρέπει να αναρτήσουν σε εμφανές σημείο της επιχείρησης τους.

Το Επιμελητήριο Λασιθίου μέσω της κάρτας επισκέπτη θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο internet (free wifi internet access) και θα τηρεί σε σχετική ιστοσελίδα του τον κατάλογο με τα στοιχεία των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν μαζί με άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων στην Αγγλική γλώσσα.