Μην αγχώνεστε με το θέμα του μανικιούρ και του πεντικιούρ, τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και θα φοράτε τα πέδιλά σας. Περιποιηθείτε τα άκρα σας, αφιερώνοντάς τους αρχικά χρόνο για το δικό τους αφρόλουτρο.

Ειδικότερα για το πεντικιούρ που λόγω εποχής σας απασχολεί ακόμη περισσότερο, αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και σαπούνι και στη συνέχεια, δώστε σχήμα στα νύχια σας.

Κάντε τους απαραίτητους καθαρισμούς και ξεκινήστε απλώνοντας ως βάση, ένα διάφανο χρώμα προκειμένου να «στρώσει» καλά το χρώμα που θα επιλέξετε να βάλετε έπειτα. Αφήστε τα νύχια των ποδιών σας να στεγνώσουν και στο μεταξύ, κάντε scrub –απολέπιση στις φτέρνες των ποδιών σας με τη βοήθεια του κατάλληλου για εσάς προϊόντος.

Επιλέγετε ένα έντονο καλοκαιρινό χρώμα για τα πόδια σας, όπως παραδείγματος χάριν έντονο ροζ φωσφοριζε ή έντονο κοραλί. Αν μάλιστα πάτε σε πεντικιουρίστ, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από μια ευρεία γκάμα υπέροχων χρωμάτων και να αποφασίσετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Περνάτε δύο φορές το χρώμα προκείμενου να είναι πιο έντονο και αφού στεγνώσει, περνάτε και μια ακόμη στρώση με το διάφανο χρώμα για να γυαλίζει το χρώμα και φυσικά, για να διαρκέσει περισσότερο το πεντικιούρ. Μην ξεχνάτε να απλώνετε πάντα ενυδατική κρέμα ποδιών για να είναι τα πόδια σας απαλά και ενυδατωμένα.


myworld.gr