Την διαβεβαίωση ότι κανένας άνεργος δεν θα βρεθεί χωρίς επίδομα ανεργίας έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη, με αφορμή απάντηση του επιτρόπου Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε το πρωί σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας με τον Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Laszlo Andor.

Η κ. Κατσέλη είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για όλη την αξιολόγηση των επιδοματικών κοινωνικών πολιτικών, με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια αλλά δεν πρόκειται να θιγούν οι άνεργοι, ενώ ο εξορθολογισμός και η ανακατανομή του συστήματος θα το καταστήσει περισσότερο αποτελεσματικό και θα αποκαταστήσει πιθανές αδικίες συστήματος.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν όλες οι πολιτικές εκείνες που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανεργίας και να αυξηθεί η απασχόληση όπως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Κοινωνική Οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Andor, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Όλι Ρεν για ενδεχόμενες περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων είπε, ότι αν και υπάρχει ως γενική αρχή η ανάγκη των μεταρρυθμίσεων σε κάποια επιδόματα και η ευθυγράμμισή τους με τον κρατικό προϋπολογισμό, εντούτοις, η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και να βρει μία μέθοδο για να επιτύχει αυτό το σκοπό.

«Είμαι βέβαιος» τόνισε ο Επίτροπος, «ότι ο Επίτροπος κύριος Ρεν έδωσε χθες τις πληροφορίες για το πώς θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, άλλωστε αυτό είναι ένα θέμα που χειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε επίπεδο Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook