Η ομπρέλα φαίνεται ότι θα είναι το απαραίτητο αξεσουάρ, για όσους βγουν έξω για να παρακολουθήσουν τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις ενώ οι βοριάδες της Δευτέρας θα βοηθήσουν το πέταγμα του χαρταετού.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον κ. Μανώλη Λέκκα, Διευθυντή Πληροφορικής της ΕΜΥ, για να μας δώσει την πρόγνωση για τον καιρό του εορταστικού διημέρου.

Οι λίγες νεφώσεις του Σαββάτου θα πυκνώσουν από το μεσημέρι της Κυριακής και θα έχουμε βροχές, κυρίως στα Δυτικά ενώ και στα ανατολικά υπάρχουν πιθανότητες για βροχή.

\”Οι βροχές αυτές επειδή τις περιμένουμε το μεσημέρι, ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ιδιαίτερα του Ρεθύμνου, ωστόσο νομίζουμε ότι θα είναι ασθενείς. Πάντως απαραίτητο αξεσουάρ για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις θα είναι η ομπρέλα, μιας και μπορεί να τους χρειαστεί.

Την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός δεν θα παρουσιάσει γενικά προβλήματα ενώ θα επικρατούν βοριάδες που θα ενισχυθούν ανησυχητικά προς το βράδυ. Επίσης, αν και οι πιθανότητες είναι μικρές, σε ορισμένες περιοχές μπορεί να εκδηλωθούν καταιγίδες, οπότε θα πρέπει σε αυτές τις περιοχές να αποφευχθεί το πέταγμα του χαρταετού\”, όπως χαρακτηριστικά συστήνει ο κ. Λέκκας.

Τέλος, ο κ. Λέκκας προειδοποιεί ότι μόλις βγούμε από το εορταστικό κλίμα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς από την Τρίτη το πρωί οι βοριάδες θα φτάσουν πάνω από 10 μποφόρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook