Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν απέκλεισε τον κ. Πάνο Καμμένο από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, επισημαίνουν συνεργάτες του κ. Κάρολου Παπούλια, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκαν από στελέχη του κόμματος \”Ανεξάρτητοι Έλληνες\”.

Ενδεικτική ήταν η στάση του κ. Τέρενς Κουίκ, βουλευτή του κόμματος του κ. Καμμένου, ο οποίος σε πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη εξέφρασε απορίες γιατί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δε συμμετείχε στην σύσκεψη με τους κυρίους Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο. Επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η συζήτηση διατύπωσε και ο κ. Καμμένος.

 \”Ο κ. Παπούλιας\”, συνεχίζουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, \”οργάνωσε τις συναντήσεις με βάση συγκεκριμένα κριτήρια: Κάλεσε μαζί τους τρεις εντολοδόχους πρωθυπουργούς κυρίους Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο, στη συνέχεια όλους τους υπόλοιπους αρχηγούς τα κόμματα των οποίων μπήκαν στη νέα Βουλή και συνεχίζει τις επαφές καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς αυτούς με τους οποίους πιστεύει ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση\”.

 Η άποψη που ανέβασε στο twitter ο κ. Πάνος Καμμένος μάλλον επιβεβαιώνει τα κριτήρια που ετέθησαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας. \”Ξεκαθαρίζω για τελευταία φορά: οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιλάμε μόνο για καταγγελία τών μνημονίων και συμβάσεων καί ποτέ διαπραγμάτευση\”, έγραψε ο κ. Καμμένος.

 Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής θα συνεχιστούν το απόγευμα της Δευτέρας. Το νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια συγκαλείται στις 19.30 το απόγευμα, χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Στη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να συμμετάσχουν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

 \”Ουδέν σχόλιο\” ήταν η απάντηση των συνεργατών του Κάρολου Παπούλια όταν τους ζητήσαμε να σχολιάσουν την άποψη με την οποία οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα αιτιολόγησαν την απόφαση του Συνασπισμού να μην συμμετέχει στη συνέχιση των συνομιλιών επειδή δήθεν \”αυτό που ετοιμάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποσκοπεί στον εγκλωβισμό του ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνει ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη συμφωνήσει\”.

 Πότε κοινοποιούνται τα πρακτικά

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων του κ. Παπούλια για τον σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να δημοσιευθούν τα πρακτικά με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε περίπτωση που μετά την αποψινή συνάντηση ο κ. Παπούλιας κρίνει ότι η προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας είναι ατελέσφορη, τα πρακτικά όλων των συναντήσεων αναμένεται να δημοσιευθούν αύριο. Σε περίπτωση που οι επίσημες διεργασίες συνεχιστούν και την Τρίτη, οι διάλογοι του κ. Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από την μεθαυριανή Τετάρτη αφού η απόφαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας είναι να κοινοποιηθούν οι συνομιλίες με τους αρχηγούς συνολικά και όχι αποσπασματικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook