«Δεν είστε μόνοι σας, η Βενεζουέλα είναι μαζί σας». Με αυτά τα λόγια ο Χακόβο Τόρες ντε Λεόν, διεθνής συντονιστής των Συνδικάτων της Βενεζουέλας εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον Ελληνικό λαό.

Με μια συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χακόβο Τόρες ντε Λεόν γνωστοποιεί στον Αλέξη Τσίπρα ότι τα συνδικάτα της Βενεζουέλας είναι στο πλευρό των «συντρόφων του Συνασπισμού».

«Να ξέρετε αδέρφια στον αγώνα, ότι εδώ αντιστεκόμαστε μαζί σας και στέλνουμε λόγια συμπαράστασης, αλληλεγγύης και νίκης στην Ελλάδα, χώρα με μεγάλη επαναστατική παράδοση σε κοινωνικούς αγώνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως μάλιστα σημειώνει ο συντονιστής των Συνδικάτων της Βενεζουέλας, οι εργαζόμενοι στη χώρα του παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, την οποία, όπως αναφέρει, «θα μπορούσαμε να ονομάσουμε κοιτίδα της Δημοκρατίας στη Δύση».

Στην επιστολή ο Χακόβο Τόρες ντε Λεόν κάνει επίσης αναφορά στο κύμα αυτοκτονιών που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, ενώ εύχεται ότι η επιτυχία της 6 Μαΐου «θα ανοίξει δρόμο ελπίδας για τον ελληνικό λαό και οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις να μπορέσουν να απομακρύνουν για πάντα τα αρπακτικά, που σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν φτερούγες θανάτου και απελπισίας».

Ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητοί σύντροφοι του Συνασπισμού,

Οι εργαζόμενοι της Βενεζουέλας παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα, που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε κοιτίδα της Δημοκρατίας στη Δύση.

Γνωρίζουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ελληνικού λαού στους αγώνες και την κινητοποίηση των εργαζoμένων ενάντια στις αξιώσεις του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού να υποβάλει σχεδόν σε σκλαβιά ένα τόσο ευγενή λαό.
Επίσης ξέρουμε για την τιτάνια προσπάθεια, τόσο την δική σας, όσο και του κοινωνικού κινήματος στην Ελλάδα για να μπει φρένο στο «πρόγραμμα προσαρμογής», που χειροτερεύει άμεσα την ήδη κακή κατάσταση των εργαζομένων.

Με τρόμο παρακολουθούμε το κύμα των αυτοκτονιών και τις δραματικές σκηνές, που καθημερινά εκτυλίσσονται. Εμείς, από την Βενεζουέλα, με την χαρά ότι το μέλλον μας είναι σίγουρο και πολλά υποσχόμενο σας ευχόμαστε η επιτυχία της 6. Μάιου να ανοίξει δρόμο ελπίδας για τον ελληνικό λαό και οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις να μπορέσουν να απομακρύνουν για πάντα τα αρπακτικά, που σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν φτερούγες θανάτου και απελπισίας.

Να ξέρετε αδέρφια στον αγώνα, ότι εδώ αντιστεκόμαστε μαζί σας και στέλνουμε λόγια συμπαράστασης, αλληλεγγύης και νίκης στην Ελλάδα, χώρα με μεγάλη επαναστατική παράδοση σε κοινωνικούς αγώνες.

Δεν είστε μόνοι σας, η Βενεζουέλα είναι μαζί σας

Χακόβο Τόρες ντε Λεόν
Διεθνής συντονιστής των Συνδικάτων της Βενεζουέλας

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook